Sta op

De laatste tijd word ik er veel mee geconfronteerd ‘zien mensen Jezus door jou?’.
Laatst keken we op club een film over armoede. Ik stond er weer even bij stil, en dat wilde ik met jullie delen.

Hoop of hopeloos?
Als ik kijk naar mezelf, en dit vergelijk met die zeven maanden zwangere vrouw uit de film. Ze heeft al vier kindjes thuis zitten, en haar man heeft hen verlaten omdat hij de armoede niet aan kan. Het heeft al vijf jaar niet geregend bij haar. Deze vrouw leerde God kennen, en ze dankt Hem. Ze dankt Hem dat ze mag leven. Ze heeft helemaal niks, kan haar kinderen amper voeden, haar leven is zwaar. Maar ze dankt God voor wat ze wel heeft. En ik? Ik lijk nooit genoeg te hebben, ik wil meer en meer. En ik hoop heel hard dat het morgenochtend droog is als ik naar school moet fietsen.

En dan die man, hij woont en werkt in een steengroeve, waar hij zijn hele leven zal moeten blijven werken omdat hij de lening niet kan afbetalen. Hij ziet zijn vrouw nooit gelukkig. Zijn kinderen kwijnen weg door het harde werken, en ze kunnen niet naar school. Hij krijgt nog geen 50 cent per dag. En ik? Ik zeur als ik na school nog moet krantenlopen. Ik verdien tien keer zoveel als deze volwassen man op een dag verdiend, in een uurtje. En ik zeur erover.

Futuredream
Een beeld uit de film staat mij nog goed bij. Een jongetje, hij zal 10/12 jaar geweest zijn. Hij keek recht in de camera toen hij zei;
‘ik heb geen dromen meer. Ik weet dat ze nooit zullen uitkomen, dat ik niks kan bereiken. Dus waarom zou ik nog dromen?’

En ik? Ik droom. Ik droom over deze mensen. Ik wil hen helpen. Maar hoe?

Sta op

In Jesaja 60 staat;

1 Sta op en schitter, je licht is gekomen,
over jou schijnt de luister van de HEER.
2 Duisternis bedekt de aarde
en donkerte de naties,
maar over jou schijnt de HEER,
zijn luister is boven jou zichtbaar.
3 Volken laten zich leiden door jouw licht,
koningen door de glans van je schijnsel.
4 Open je ogen, kijk om je heen.

Kijk om je heen. Laten wij opstaan. Een praktisch plan? Samen met vriendinnen een kindje sponsoren? Geld inzamelen voor de Filipijnen? En niet te vergeten; Bidden. Laten wij opstaan. Opstaan, en schitteren, want samen maken we de wereld een beetje beter.

(Deze blog is eerder gepubliceerd op Huis van Belle )

With love,
Rianne

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s