Toetsweek monologen

Deel 1 – studieontwijkendgedrag

Het is kwart voor 5, dinsdag middag, morgen begint mijn slot toetsweek van Vwo4. Dat betekent flink stressen. En ik kan er vandaag niet mee omgaan. Op mijn kamer leidt alles maar dan ook echt ALLES me af. Ik wist niet dat je kon worden afgeleid van een patroon op een dekbed. Geloof me, het kan. Ik besluit beneden de concentratie te gaan zoeken, maar als ik mezelf er net toe heb gezet om echt te gaan leren, begint het probleem. Een doos oude donald ducks op tafel. Donald duckjes zijn interessanter dan het Scientific Management van Frederick Taylor dat veel werd toegepast rond 1920. Hij wilde dat de planning aan de werkgevers moest worden gegeven, en dat de werknemers moesten worden getraind in hun werk en dat dan ook doen, iets met bewegingsstudies en geestdodend lopende band werk. (BAM dat was uit mijn hoofd, ik leer wel iets…) Nee Rianne, stop. Geen Donald Duckjes. Leren. Ja, met een boek open.
Een kleine 10 minuten later begint ineens alles en iedereen lawaai te maken. Eerst ga ik me ergeren aan pratende gezinsleden in de huiskamer (tsja dat is legaal, ook in een toetsweek…) , dan gaan er mensen op straat praten. Berichtje naar een vriendin; iedereen maakt ineens zo’n herrieee ;0 de wind waait, vliegtuigen vliegen, ik haal adem I CAN’T HANDLE UT AYMOOOORE, HELP MEE ;O. tja, als dat geen bewijs is van toetsweek stress…

Na het eten ging ik weer met frisse moed aan de slag. En nu zit ik weer een stukje te typen ipv te leren. Ik had namelijk bedacht dat ik op deze manier mijn frustratie kwijt kan, en jullie kan laten mee proeven van het middelbare school leven. Of herkenning kan oproepen. Nutteloos hè ;)? Maar; mijn telefoon staat uit, mijn boek ligt open, en zodra ik dit online heb gezet sluit ik mijn internet af. Het gaat helemaal goed komen. Het is maar een toetsweek. Paar daagjes nog. Adem in, adem uit.

Nu al zo diep gezonken, en dan moet de toetsweek nog beginnen…

Een PS voor mijn misschien toekomstige baas en voor de ongeruste tantes of overige mensen; mijn concentratievermogen is normaal gesproken hoger. En mijn motivatie is erg goed. En ik ga nu weer braaf leren ;)

With love,
Rianne

Een gedachte over “Toetsweek monologen

  1. Haha heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel herkenbaar. Echt heeeeeeel erg. En áls je dan aan het leren bent, concentreer je je zó op het feit dát je je moet concentreren, dat het concentreren op de eigenlijke stof niet meer lukt (tenminste, dat heb ik altijd…). Toetsweken… ik zeg afschaffen.

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s