Just be held & Holding on

Ik houd van Christelijke muziek. Ik vind het luisteren naar christelijke liedjes ‘makkelijker’, fijner dan niet-christelijke muziek. Het maakt me rustig, vrolijk, enthousiast over God, of laat me juist diep nadenken, zonder dat ik bang hoef te zijn dat ik rare dingen of scheldwoorden hard mee zing ;).

Sommige liedjes laten me even goed nadenken. Vandaag wil ik zo’n nadenk moment even met jullie delen. Ik luisterde twee liedjes. Just be held van Casting Crowns was het eerste liedje. (staat er hoog in mijn favorietenlijst, mooie boodschap, mooi liedje, prachtig als je het even niet ziet zitten en als je het wel ziet zitten is het een mooie reminder!) Het tweede liedje dat ik luisterde was Holding on, van Jamie Grace.

Tegenstrijdend

Beide liedjes heb ik op mijn telefoon staan. Op een dag toen ik me niet heel happy voelde, kwamen ze na elkaar voorbij, en toen besefte ik ineens niet meer wat ik nu moest doen. Holding on of Stop holding on. Ik vond het maar moeilijk…

If only I can fight just a little longer
I know It’s gonna make me stronger

I just keep holding on to what I believe
Oh, I believe in you
Give me the strength to fight
And the heart to believe
When it’s hard to believe in you (Holding on)

And when you’re tired of fighting
Chained by your control
There’s freedom in surrender
Lay it down and let it go (Just be held)

Aanvullend
Hoe moet dit nou?! Het klonk in mijn oren erg tegenstrijdig. toen ik goed na ging denken, vulde het elkaar eigenlijk erg goed aan. Holding on and being held. Jamie zingt in haar liedje dat ze kracht nodig heft om door te vechten. De Casting Crowns zingen dat ze bij God kracht vinden. Als we het nou eens combineren. Dan kun je dus samen met God volhouden. Is dat niet het mooiste wat er is?

Zelf vind ik het moeilijk om los te laten en vol te houden. Maar de komende tijd ga ik het proberen toe te passen.
Ik ga zeker vechten voor wat ik geloof. En ook zeker geborgen zijn.

I just keep holding on to what I believe
Oh, I believe in you
Give me the strength to fight
And the heart to believe
When it’s hard to believe in you

Lift your hands, lift your eyes
In the storm is where you’ll find Me
And where you are, I’ll hold your heart
I’ll hold your heart
Come to Me, find your rest
In the arms of the God who won’t let go

In the storm is where you’ll find me
Ik weet niet of ik de enige ben, maar als alles meezit in mijn leven en ik elke ochtend fluitend en vol zelfvertrouwen opsta, dan vergeet ik God altijd een beetje sneller dan als het wat minder gaat. Maar juist in die storm ontmoet ik God. En na elke storm? Dan voel ik me sterker dan ooit!

Find your rest & just be held, succes!

With love,
Rianne

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s