Toetsweek monologen deel 3

dontgetdiscouraged

Deel 3 – Het dieptepunt

deze blog is niet van toepassing op erg slimme mensen die geen onvoldoendes halen. Geniet ervan ;)

Ongeveer elke toetsweek kom ik hem weer tegen; het dieptepunt. Voordat dit ongelukkige punt bereikt is, denk ik altijd; ‘het komt wel goed. Zo slecht ging die toets nou ook weer niet. Kijk, na twee cijfers ben je 0,1 omhoog gegaan, zie je, het komt wel goed.’ En dan komt ‘ie. Het dieptepunt.

Mijn symptomen;

  1. Zo moe zijn omdat je de vorige avond tot iets te laat hebt geleerd.
  2. Na school geen energie, concentratie, motivatie meer hebben om te leren.
  3. Boos zijn en ‘Bah’ ‘Shitttt’ ‘ARGH’ en een aantal niet nader te verklaren woorden roepen
  4. Spontane huilbuien.
  5. ‘hoekaniknoueen4hebbenzoslechtginghetookweerniet’-ratelbuien hebben.

Tsja ik denk dat dat de heftigste zijn ;).
Maargoed, het dieptepunt. Er komt zo’n moment dat je cijfers terug krijgt die niet zo leuk zijn als verwacht. Of dat je uit een lokaal loopt en denkt; ‘Wow. Dat wordt een 3.’ of ‘Ik moest nog naar opdracht 6 kijken, en dat heb ik niet meer gedaan ohnee’ of ‘het antwoord op 4b was appelmoes, natuurlijk, waarom bedacht ik me dat niet toen ik daar nog zat!’ (gevolgd door symptoom nummer 3)

Soms moet je een beetje relativeren. Een onvoldoende betekent misschien 0,1 lager op je rapport, maar het is niet het einde van de wereld. Zelf vind ik het erg lastig om te relativeren, maar het is het waard. Na elk dieptepunt kun je alleen maar verder om hoog gaan, dat is een voordeel. Er komt namelijk ook wel weer een moment dat je glimlachend naar huis fiets en kan zeggen; ‘KLAAAAARRR!!’ (morgen, YES!). En uiteindelijk vallen je cijfers vast wel mee. Of misschien niet maar, wat dan nog, meer dan je best kun je niet doen! Ik vind het moeilijk. Maar we gaan het gewoon weer proberen.

Vakantie is zóóóó dicht bij ;D

With love,
Rianne

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s