You can’t buy happiness but…

…you can buy books, and that kind of the same thing :)

Voor het eerst sinds augustus vorig jaar ben ik naar de bibliotheek geweest. Zodra ik dit online heb gezet, ga ik voor het eerst sinds augustus vorig jaar vrijwillig een boek lezen. En ik heb er zin in.

Vanavond stapte ik op mijn fiets om naar mij ex-favoriete plek te rijden. Toen ik er binnen liep, voelde ik mijn hart een sprongetje maken; hier liggen honderden verhalen. Klaar om gelezen te worden. Boeken om om te lachen, te huilen, boeken waar je van in slaap valt, boeken waar je niet van kunt slapen… i love it. Noem me gek, dat mag, maar boeken en ik zijn gewoon goede vrienden.

Na een klein kwartiertje had ik mijn boekentas al weer overvol. Bij de balie heb ik nog even staan twijfelen tussen een paar boeken. ‘Rianne, ze passen nou eenmaal niet allemaal in je tas, als je ze uit hebt, ga je gewoon weer. Kom op, leg dat boek terug.’ Het stemmetje in mijn hoofd was streng, en erg slim. Als ik even later buiten sta ben ik blij dat ik er een paar heb teruggeschoven in de kast. Mijn schouder vind 9 boeken wel zwaar genoeg. En het waait hard. De verkeerde kant op. Maar dat kan me niet zoveel schelen, ik wil naar huis, ik wil lezen. Compleet gelukkig met een boek, niet te geloven.

SAM_2462

SAM_2459

Op de basisschool las ik minstens tien boeken per week. Vaak meer. Maar sinds ik me echt op school moet concentreren, lees ik een stuk minder, en soms mis ik dat best. Maar nu is het vakantie. Nu kan ik weer heerlijk uren wegkruipen met een boek. In de zon, op de bank, in de auto, ik lees overal. Dus als je me voorbij ziet wandelen met een boek voor mijn neus, geef alleen een gil als ik ergens tegen aan ga lopen, en laat me verder maar genieten van mijn boeken; ik heb maar zes weken ;)…

Van welke wil je een review lezen?

With love,
Rianne

 

2 gedachtes over “You can’t buy happiness but…

  1. Denk dat ik ook maar eens abo op de bieb neem… Lezen is toch wel erg leuk. :-) De belevenissen van een muurbloem lijkt me leuk :-)

  2. Leuke boeken! Vooral die van Maureen Johnson vind ik erg leuk, boeken die lekker lezen!
    Liverpool street al gelezen ondertussen? Het lijkt me een erg leuk boek, ga er van de week in beginnen (denk ik) ;) xoxo

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s