Life – Terug naar het ritme

De langverwachte zomervakantie is alweer (bijna) voorbij, de dagen in de zon liggen alweer achter ons. (alhoewel een zonnestraaltje nog heel welkom is!) het wordt weer tijd om ons te gaan richten op het zware leven; School. Studie. Werk. Persoonlijk vind ik de overstap van het totale niets doen naar leren best groot en ik heb er ook altijd wel moeite mee om weer in mijn ritme te komen. Ik heb natuurlijk geen idee of jij daar ook last van hebt, maar hierbij heb ik een paar kleine tips om je ritme weer op te pakken!

  1. Ruim je kamer op

Whaat?! Opruimen? Ben je gek? Ja haha dat ook, maar het schijnt dat een opgeruimd huis voor een opgeruimd hoofd zorgt. Het is wel prettig als je hoofd een beetje opgeruimd en rustig is voor je weer gaat stressen. Je zult merken dat je ook een stuk rustiger in je kamer zit als je bureau, kastjes en vloer zichtbaar zijn zonder alle troep ;-)

  1. Begin alvast weer met in je ritme komen

De eerste schoolweek ben ik vaak erg moe. Opeens moet je weer vroeg je bed uit, naar school fietsen, opletten, leren… In de laatste vakantieweek zet ik daarom mijn wekker vast. Niet om half 7, maar om 8 uur / half 9. Ook probeer ik weer iets eerder naar bed te gaan. op deze manier ben ik wat beter uitgerust als ik weer moet beginnen, en is het geluid van de wekker iets minder onbekend.

  1. Stel je doelen

Gedurende de zomervakantie ga ik aan de slag met wat ik belangrijk vind voor komend schooljaar. Deze doelen schrijf ik op, deel ik soms met vrienden, en probeer ik uit mij hoofd te kennen. Hierover wil ik volgende week vrijdag een blogje schrijven, dus daar moet je nog even voor wachten. Het gaat erom dat je weet waar je je op gaat focussen.

Tsja en dan is de dag weer gekomen; daar ga je. Voor je eerste dag…

  • Zorg dat je goed uitgerust bent, zodat je alle (nieuwe) indrukken ‘aan kunt’
  • Trek iets aan waar jij je comfortabel in voelt, dan voel je je minder ongemakkelijk
  • En bedenk; voor je het weet is het weer vakantie!

Dit waren mijn tips eigenlijk alweer, ik hoop dat jullie er iets aan hebben. Als je nog meer tips hebt, mag je die natuurlijk achterlaten in de comments ;-)

Succes weer op school/studie/werk! En vul nog even de poll in ;)

Liefs,
Rianne

PS: Beter laat dan nooit, deze was voor vorige week bedoeld, woepsss sorry…

Een gedachte over “Life – Terug naar het ritme

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s