My life in blessings #1 – Augustus 2014

SAM_2400

Even geleden hebben jullie mijn ‘Wall of blessings’ gezien. Na aanleiding daarvan roep ik een nieuwe rubriek het leven in ; My life in blessings! Elke laatste zaterdag van de maand vertel ik wat ik echt als zegeningen ervoer deze maand. Bij deze daag ik JOU uit om de jouwe te delen!

1. Vakantie
Natuurlijk kan die niet ontbreken aan een zegeningen lijst; Vakantie, heerlijk! Deze periode heb ik gebruikt om even bij te komen, alles weer op een rijtje te zetten, te reflecteren, maar vooral om te genieten.

2. Frankrijk
Dit tweede puntje sluit een beetje aan bij het eerste, want een deel van augustus heb ik in dit leuke land doorgebracht. Frankrijk is zo lekker… frans… ;-) Aan de ene kant kan ik me best wel ergeren aan de minder fijne hurktoiletten en dat dicht op je familie gepakt zitten. Maar aan de andere kant… Je bent er wel echt tussenuit! Deze vakantie hebben we op twee leuke campings gezeten, waar ze gelukkig WEL gewone toiletten hadden, dus dat was heel fijn haha. We hebben ook gave dingen gedaan, zoals raften. Nu weer thuis verlang ik stiekem weer terug naar de zon en de rust! En de natuur. Ik ben redelijk fan van bloemetjes en mooie, schilderachtige omgevingen waar je je ongelofelijk klein bij voelt. Later lijkt het me geweldig om wat verder over de wereld te reizen, maar tot die tijd is Frankrijk wel the place to be denk ik zo. Mijn fototoestel en ik hebben genoten.

mlib aug mlib aug 3 mlib aug 2  mlib aug 4

3. VBW
De Vakantie Bijbel Week is altijd in de laatste week van de zomervakantie bij ons in het dorp. Een paar dagen lang is er een leuk programma voor kinderen met knutsels, toneelstukjes, spelletjes, vossenjacht en noem maar op om een bijbels thema. Toen ik klein was genoot ik hier al erg van, nu ik te groot ben voor het kinderprogramma nog steeds. Ik zou de dinsdag en donderdag gaan helpen, maar helaas was ik dinsdag ziek… Ik zat toen even in de tuin, en hoorde de kinderen op de achtergrond, zag de vossenjacht door onze straat lopen, en baalde. Donderdag kon ik gelukkig wel gaan, en dat was heel gezellig! Donderdag is stiekem ook de leukste dag, met een poppentheater en pannenkoeken haha. Ik heb genoten van alle blije hoofdjes, leuke knutsels en mooie mensen. Ik vind het ook gaaf, dat op deze manier het Woord van God door kan worden gegeven aan kinderen, terwijl zij een leuke tijd hebben.

4.  Mogelijkheid om naar school te gaan
Om nou te zeggen dat ik van school hou… Maar ik ben blij dat ik de kans krijg om wat te leren en het is heerlijk om zulke leuke mensen te leren kennen. Mijn boeken lieten dit jaar nogal lang op zich wachten, en eerlijk is eerlijk; ik werd daar zenuwachtig van. Want stel je voor dat je het jaar moet beginnen zonder boeken, help! Dus komend jaar ga ik er weer lekker tegenaan. (Wil iemand me aan dit artikel herinneren als ik school weer helemaal zat ben en op wil geven? Thanks ;-))

5. Boeken
Jaja, er komen nog meer boekreviews aan! Ik heb niet alle boeken van deze stapel gedaan, maar gelukkig heb ik nog meer boeken geleend en anders… word het even wachten op de volgende vakantie denk ik haha.  Lezen vind ik zo heerlijk, gewoon even in een verhaal duiken, mmm. Een echte zegen.

6. Zegen
Ehm wat? Ja, de zegen. Op een of andere manier vind ik dat het mooiste moment in onze dienst, als de dominee de zegen uitspreekt. Ik voel dan door mijn hele lijf dat God bij me is. Dan weet ik dat Hij meegaat komende week. En dat is… Juist ja, een zegen.

Ik zou nog wel een poos door kunnen gaan, maar laat ik het maar even bij deze 6 houden voor deze maand.
En, wat zijn jou zegeningen?

With love,
Rianne

3 gedachtes over “My life in blessings #1 – Augustus 2014

 1. Erg mooi! :) (Jij hebt altijd van die mooie artikels!) Het meest dankbaar van de laatste maand is de steun die ik van iedereen gehad heb! Dit heeft me zeker goed gedaan! xoxo

 2. Mooi om voor jezelf je zegeningen op een rijtje te zetten. Dat heb ik ook op andere blogs gezien… Zoals ‘dankbaar’ van Laura van dagdromend.nl Hele leuke blog zou ik zeker eens bekijken als ik jou was. ;) Hoewel ik het mooi vind zulke lijstjes te maken, zie ik er niet zoveel in om het op mijn eigen blog te zetten…
  Wel was ik deze maand dankbaar voor:
  -mijn superlieve vriendje! :D We hebben nu 2 maanden…
  -de vakantie!
  -mijn familie
  -de rust
  -boeken, boeken, boeken! :D
  -Het dagje Amsterdam met mijn ouders en zusje… (Rijksmuseum, hele leuke boekwinkel en nog wat winkels)
  -Het dagje Duinrell met mijn zusjes en moeder. Ik ben niet echt fan van pretparken, maar toch ben ik er dankbaar voor dat ik dit zomaar kan.
  -Mijn blog… En de lezers, daar doe ik het niet voor, vooral voor mezelf, maar toch fijn te weten dat mensen het lezen.
  -Mijn hond Sam… Geweldig beest.
  Uhm… hier houd ik het bij, denk ik.

  • Hoi Ces!

   Zoals je zelf ook al aangaf, blog je niet alleen voor je volgers, ook voor je zelf.
   Bij mij is dat ook zo, vandaar dat ik er wel wat in zag om het op mijn blog te zetten haha.
   Op deze manier wil ik mensen ook even over hun zegeningen na laten denken.

   Mooi om ook jou zegeningen te lezen, geniet ervan :)

   Liefs,
   Rianne

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s