Life – Doelen voor het schooljaar

Zoals ik vorige week donderdag al heb aangegeven in deze blog, heb ik een blogje over ‘doelen stellen voor het schooljaar’ vandaag.
Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik stel mezelf best wel vaak een doel. Ik moet vandaag bijvoorbeeld nog wiskunde en m&o maken, schriften opzoeken en mijn kamer opruimen voor ik naar bed ga.

Doelen stellen werkt bij de meeste mensen lang niet altijd omdat je ze niet altijd allemaal haalt. Toch blijf ik doelen stellen, in de hoop dat het me stimuleert haha. De meeste doelen die ik stel zijn voor korte termijn. Het huiswerk van een dag, mijn kamer netjes houden voor een week etc. . Maar aan het begin van een schooljaar heb ik de gewoonte om een paar doelen te stellen voor het hele jaar. Een jaar is lang, volhouden is niet mijn sterkste punt dus…. Mijn doel haal ik lang niet altijd. Toch wil ik het even met je delen, misschien helpt het jou ook om je bewuster van jezelf en je omgeving te worden, of heb je wat aan de manier waarop ik mijn doelen stel.
Mijn doelen voor dit school jaar zijn;

  1. Meer tijd voor God, Hem beter leren kennen.
  2. Gaan voor de liefde. Ik was niet van plan specifiek op jongensjacht te gaan, maar meer naar mijn vrienden en familie. Afgelopen jaar ben ik best vaak sacherijnig geweest, ook door de druk van school, dat ik mijn omgeving niet altijd even lief heb behandelt. Nieuwe kansen dus dit jaar ;-).
  3. Dit schooljaar ga ik over naar 6 VWO.

Ik heb nog zeker tussentijdse doelen. Zo wil ik verdraagzamer zijn, netter met mijn spullen, meer huiswerk maken… maar de meeste van deze doelen heb ik nodig om mijn ‘hoofddoelen te halen’. Ik zal ze als voorbeeld nog even neerzetten.

Bij doel 1. → ’s Avonds meer tijd vrijmaken om stille tijd te houden, proberen op te blijven letten in de kerk.
Bij doel 2. → verdraagzamer zijn naar anderen toe, anderen accepteren hoe ze zijn.
Bij doel 3.→  mijn huiswerk beter bijhouden, eerder beginnen met toetsen leren, niet opgeven of pessimistisch naar mijn prestaties gaan kijken.

Dit zijn dus mijn ‘subdoelen’. Als je deze dingen onder elkaar zet in een tabelletje, heb je een duidelijk overzicht van wat je wilt.
Aangezien ik zo maar weer verder moet gaan met subdoel 3 en aan mijn huiswerk moet, ga ik deze blog zo afsluiten. Als laatste heb ik nog een paar tips die je kunnen helpen om je doelen te halen;

  • Beloon je zelf. Om een voorbeeld te geven; als ik mijn huiswerk een maand lang goed bijhoud, mag ik even die blog op huisvanbelle.nl lezen.
  • Deel je doelen. Ik heb mijn doelen dit jaar gedeeld met een goede vriendin van mij, en haar gevraagd om mij te helpen herinneren eraan. Als ik erg lullig doe tegen een vriendin, mag ze mij daar natuurlijk altijd op wijzen, maar nu is het extra fijn.
  • Houd je doelen reëel. Ik kan van mezelf niet eisen dat ik 10’en haal, gewoon omdat ik dan geen leven meer overhoud na school. Daarom houd ik mijn doel iets kleiner, gewoon doen wat je kan doen.

Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben gehad.

Stel jij doelen?

With love,
Rianne

2 gedachtes over “Life – Doelen voor het schooljaar

  1. Hier heb ik wel wat aan denk ik! Heb het afgelopen jaar op het randje gehaald, dus ik heb me ook voorgenomen huiswerk beter bij te gaan houden :) Vooral M&O, dat ging zwaar mis vorig jaar. Al is het wel lastig om bij te houden, het is veeeeeeeeeeeeeeeeeeeel, ik ga het proberen :) Ook die van niet pessimistisch worden van resultaten is een goeie :)

  2. Nee, ik stel geen doelen. Ik houd me er toch niet aan :’) Wel goed dat je dit doet! Heel veel succes en laat ons horen hoe het er voorstaat met je doelen! :) xoxo

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s