Review – Letters to God

Vorige week heb ik de film ‘letters to God’ gekeken. Deze heb ik ooit al een keer eerder gezien, maar op een of andere manier wilde ik ‘m weer kijken. Gelukkig was er iemand die de full movie op youtube had gezet, zelfs met ondertitel ;-). Lees snel verder wat ik van de film vond!

Letters-to-God-Christian-Movie-Christian-Film-DVDBlu-ray images

Letters to God gaat over Tyler Doherty. Tyler heeft hersenkanker. Tijdens zijn ziekte heeft hij veel aan zijn geloof. Daarom schrijft hij elke dag een brief naar God. ‘dear God, my first day back at school was very exciting. I forgot to say Sam to do what Jesus would do. We all ended up in the principal office to sort things out.’ Zijn brieven vormen een soort dagboek met daarin alles wat hij meemaakt, maar ook vragen aan God.

De plaatsvervangende postbode Brady heeft nou niet echt zin in zijn baan. Zijn eerste ontmoeting met de familie Doherty verloopt niet heel prettig (lees; ondergekotste schoenen.) en hij weet ook echt niet wat hij met die brieven aan moet. Verder heeft hij zo ook nog zijn eigen problemen.

Terwijl Tyler om probeert te gaan met haaruitval, vervelende klasgenoten en zijn ziekte, krijgt de familie een betere band met postbode Brady. De film zit vol treffende, zielige en mooie momenten.De personages in de film zijn goed uitgewerkt. Je wordt meteen verliefd op Tyler en zijn vriendinnetje Sam en ik kon me ook in de andere personages goed inleven. Ik heb echt regelmatig even met tranen in mijn ogen gezeten. De sfeer in de film is echt mooi.

De mensen om Tyler heen gaan ook naar God schrijven, maar om het einde van de film nog niet te verklappen… Kijk ‘m zelf maar voor het einde! Als je een luchtig filmavondje wilt houden, is deze film geen aanrader. Maar voor veel andere gelegenheden… Dit is een film die indruk maakt.

Aan het eind van de film worden verhalen van christenen met kanker verteld. Je ziet een aantal mensen die genezen zijn. Aan de ene kant vind ik dit erg bemoedigend; herstel is mogelijk, ook als het onmogelijk lijkt te zijn. Aan de andere kant vond ik dit ook wel lastig, omdat er ook veel mensen niet genezen worden…

In de film zegt de moeder van Tyler op gegeven moment; ‘Ik realiseer me dat hij niet zomaar letter schreef, hij was aan het bidden.’ En dan nu de uitdaging. Pak een pen. En een papiertje. Write your letter. Your prayer to God.

Kende jij de film al?

With love,
Rianne

 

4 gedachtes over “Review – Letters to God

  1. Pingback: Liebster Award #5 |

  2. Pingback: Letters To God | just A Quote Lover

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s