Afscheidsbrief

Zoals jullie al eerder hebben gemerkt praat ik soms tegen dingen. En heel soms schrijf ik dat dan op. Vandaag is weer zo’n dag dat ik het op schrijf, dus bij deze; een afscheidsbrief aan mijn HTC. Weer een lekker stukje ongelofelijk materialistisch gezeur ;-)

Lieve HTC,

Na twee gelukkige jaren moet ik nu afscheid van jou nemen. Ik weet nog als de dag van gister dat ik je voor het eerst zag. Eindelijk van die oude Nokia af. Eindelijk whatsappen. Eindelijk internetten. Onze tijd samen was goed. Maar toen jouw hoesje kapot ging en ik te lui was om een nieuwe te kopen ging het mis. Onze relatie werd steeds slechter. Ik liet je barsten. Letterlijk. Ik wist wel dat ik je pijn deed. Maar ik kon er gewoon niks aan doen. Ik had wel meer aan mijn hoofd. Vrienden, school, hersenspinsels… de dagen waren vol. Maar al waren de dagen vol, wij bleven wel vrij close. Je was de constante factor in mijn dagritme. Even Facebook checken, even instagrammen. Toen later de Snapchat functie ook eindelijk voor jouw verouderde systeem beschikbaar kwam was het feest compleet. Zonder jou zou ik veel minder in contact zijn geweest met andere mensen. Ik wil je bedanken voor de tijd die we samen hadden.
Maar zoals ik al zei, je systeem verouderde. De camera werkte niet meer zo goed. Je kreeg een barstje meer. Op gegeven moment zat je aan en uit knop los. En ik werd jaloers. Jaloers op mensen met een telefoon die wel een goeie camera had. Jaloers op frontcamera’s.
Relaties. Die probeer je meestal voor het leven te maken. Maar jouw leventje is een beetje aan zijn einde. Met je steeds sneller leeglopende batterij. En je loszittende achterkant. Je volle geheugen.

Terwijl je hier naast me ligt zie ik de zwarte vogels door de donkergrijze lucht vliegen. Een mooie dag voor een afscheid. Ik besef me dat ik tot de clou van het verhaal moet komen. Dat het geen nut heeft om nog langer door te typen.
Er kwam een ander op mijn pad. Zo, nu is het hoge woord eruit. Zijn naam is Samsung Galaxy. Met een heel scherm (en een hoesje). Met een frontcamera. Met een betere camera. Met een groter geheugen.
De komende maand zul jij je vreslijk gaan voelen. Want je staat nu op de tweede plek. Totdat mijn nieuwe abonnement ingaat zal ik je alleen nog gebruiken om te bellen. En dan nemen we afscheid van elkaar. Dan mag je net zoals die Samsung Qwerty van lang geleden in de la liggen en niks meer zijn. Of je komt bij de mobieltjes actie van de Opkikker terecht, ook een optie.

Lieve HTC, bedankt voor alles en ik zal jou niet snel vergeten.

Dikke knuffel,

Rianne

 

Een gedachte over “Afscheidsbrief

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s