Toetsweek monologen 2 – Daar gaan we weer

Yesss de toetsweek komt er weer aan! Een week lang genieten door elke dag een, twee of drie toetsen te maken. De tijden verschillen van 8.30 tot 14.30, de toetsen duren 45 minuten tot anderhalf uur. Locatie; een grauw schoolgebouw met krakende stoelen. Wisseltemperaturen met ijzige wind en heerlijke hitte, vooraf ingesteld. Enige voorbereiding wordt aangeraden. Toegang is verder voor jou geheel vrijblijvend. Je ouders en de overheid betalen. Stress gegarandeerd! Geniet ervan!

Met een nieuwe toetsweek komen er ook weer wat toetsweekmonologen. De planning staat op twee, vandaag en volgende week woensdag, maar mocht ik nou erg veel frustraties hebben… dan kun je meer verwachten :-) Als dit online komt is mijn eerste toetsweekdag begonnen. Diepe zucht.

Één week te gaan
‘Oké. Ik faal in leren.’ Met een kreun kom ik overeind uit de onderuitgezakte houding. Mijn nieuwe plekje is tegen de verwarming. Niet verkeerd met die brrr kou. Maar rechtop zitten dus. Na meerdere wrts lijsten Duits, heb ik mijn Facebook tijdlijn nog eens goed bestudeerd en drie keer gekeken of ik echt alle nieuwe blogs op huisvanbelle.nl heb gelezen. Het is echt zo. Na nog wat YouTubefilmpjes begin ik in te zien waar ik mee bezig ben. Studieontwijkendgedrag. Als ik me omdraai zie ik een prachtige maan. Ik trek het raam open om een foto te maken, merk dat mijn batterij leeg is, en moet vervolgens even wachten tot ie vol genoeg is voor een foto. Dat laden duurt mij te lang. ‘Rianne, je moet echt gaan leren.’ Ik staar naar mijn spiegelbeeld in mijn laptop. ‘herinner je die twijfel nog van vorig jaar? Of je wel over zou gaan? Dat gaan we dit jaar anders doen meid!’ ik glimlach even naar mezelf en klap dan abrupt mijn laptop dicht. We gaan samenvatten. Ik haal nog even diep adem, sla mijn boeken open, en zie dan de wekker. Bijna 21 uur. Nog 30 minuten concentratie moet lukken toch? Management en organisatie, here we come!

Halve week…Toetsweekmonologen1
Ik moet toch echt anders leren plannen. Ik leer altijd heel gespreid van tevoren, beetje voor het eind van de week, beetje voor het begin van de week, beetje samenvatten… Komt er op neer dat ik voor alles net even een uurtje te weinig heb…
Vanmiddag ging ik even snel een opzetje maken voor mijn Engels boek presentatie. Presentatie is bijna af, maar de belangrijke dingen, die moeten nog. Dus. Geen Rizolli & Isles voor Rianne vanavond. Niet de herhaling van the Voice kijken. En ook niet afgeleid raken door HEE DIT IS EEN LEUK LIEDJE!
Het is verbazingwekkend hoe veel snapchats met ‘Ik vind mezelf zielig’ ‘Aaahh leren’ & ‘toetsweken zijn gewoon niet zo mijn ding’ ik vandaag heb gestuurd, maar kom op, de hele zaterdag leren. Zucht. Ik ben ook wel een beetje zielig hoor.

 

Frans
Hé wat ben ik productief bezig! Ik leer Franse woordjes door te bloggen, trots op mij!
Hierbij mijn eerste Franse blog(stuk). En waarschijnlijk de laatste. Ik noem het; Rianne en de toetsweek;
C’est sale. Je déteste le semaine de tests. C’est ennuyeux. Très, très ennuyeux. Je n’ai pas de temps pour amuser. Est la cause ? le semaine de tests. Bof. Je suis obligé de prendre la lutte. J’ai envie de faire la grasse matinée. Mais non. Tant pis. Dès maintenant, je vais concentrer. J’ai un objectif ; mon examen. N’importe comment. En cette moment, je coupe le portable. Je ne suis pas joignable. J’ai des obligations. Immédiatement. J’écoute à le morceau classique et je apprendre les langues. Et les économique. Et les autre cours. Au revoirtjes. Tot zover Frans.

 

(Frustraties van vorige toetsweek lezen? klik hier!)

With love,
Lerende Rianne

18 gedachtes over “Toetsweek monologen 2 – Daar gaan we weer

  1. Beetje laat, maar alsnog succes! (Denk ik)
    Xxxx Manouk
    (Ik heb niet eens de moeite genomen dat franse te lezen, want zoals je misschien weet heb ik een hekel aan die taal.
    Sorry ☺️)

  2. Erg leuk geschreven! Vooral die inleiding xD Frans, zo’n fantastische taal! :'( En jammer genoeg is het allemaal enorm herkenbaar… Succes, je kunt het! Xoxo

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s