Toetsweek monologen 2 – De laatste loodjes…

Zaterdag 15 november
Oh en toen kwam de Belle binnen. Prachtig glimmend, aanlokkelijk en vriendelijk ligt ze daar. Ze staart me aan. ‘leeeesss mij!’ en ik kijk er naar. Nee Belle. Nee. Eerst toetsweek. Zorgvuldig leg ik haar aan de andere kant van de kamer. Geduldig zijn Rianne, prioriteiten stellen Rianne, is goed voor je Rianne.

“Jonguh, dat is NIET logisch.” Ik staar naar mijn beeldscherm waar Duitse woordjes op voorbij komen. Welke gekkerd heeft nou bedacht dat Blickwinkel oogpunt betekent? IJzerwinkel is toch veel logischer… Ik begin een natuurfilosoof te worden. Zo eentje die de wereld om zich heen probeert te verklaren door minder van logisch redeneren. En dit is niet logisch. Voor de verandering zit ik eens aan de andere kant van mijn kamer te leren. Afwisseling is goed voor een mens. Maar hee, hier ligt Belle. Ik. Wil. Lezen. Nee. Leren. Wie slim wil zijn moet sterk zijn. Is dat nou eens even flauw.

We zijn ondertussen halverwege de toetsweek, en ik kan nou niet echt zeggen dat de eerste helft heel fantastisch ging. Komende dagen word dus nog even knallen. Als dit online staat… dan is het voorbij. YES! Ik word al blij van dat vooruitzicht.

Eigenlijk ben ik nu op het punt gekomen dat mijn hoofd zo vol met informatie zit dat er niks nieuws meer bij kan. Echt niets nieuws. Maar: Peptalks werken echt. Echt :-)! Dusss, bij deze een bedankje voor iedereen die afgelopen week mij eraan herinnerde dat ik het best kon en dat ik niet op moest geven. En ik denk dat peptalks stiekem ook ruimte creëren in mijn hoofd, want na peptalk #101 ga ik weer enthousiast aan de slag met geschiedenis. Romeinen zijn best leuk. Grieken zijn best interessant. Geschiedenis is lachen man! Ha, die Constantijn was me d’r eentje hoor, die verplaatste het machtscentrum van zijn rijk eventjes van Rome naar een end verderop, en noemde die stad ook nog naar zichzelf, Constantinopel, want een gekkerd. Huh, in 476 na Christus kwam er een Germaan, Odoaker ofzo, in Rome. Hij schoof de keizer aan de kant, benoemde zichzelf tot koning van de Germanen, en er kwam nooit meer een keizer. Zo makkelijk gaat dat dus. Tot zover geschiedenis.

Maandag 17 november
We zijn er biijna, we zijn er bijijna, maar nog niet helemaaal… Vandaag gingen de toetsen voor de verandering een keertje goed. Ook niet vervelend opzich. Ik leer. En nog wat. En nog wat.

Dinsdag 18 november
En dan ineens is het voorbij. De laatste loodjes. De laatste papiertjes uitgedeeld. De laatste woorden ingevuld. En dan kun je er niks meer aan doen. Het is over. En wat een heerlijk, euforisch, opluchtend gevoel geeft dat. Rianne is blij want de toetsweek is voorbij. En nu, speciaal omdat je nu niks meer hoeft te doen… hierbij een filmpje van een man die… nouja kijk zelf maar ;-)

http://www.eo.nl/beam/leven/item/hilarisch-christelijk-verantwoord-dansen/

En hier een mooi gedicht van Manouk,

http://faiture.weebly.com/blog/lach

en tot slot een twee quotes van Winnie de Pooh, eentje uit de Belle, en eentje van het internet

Home is the comfiest place to be
twm nov 14 Wtp quote

En nu… ga ik slapen. Want dat mag. En dat kan zonder stress. Aaaah(: Slaaplekker!

With love,
Rianne

5 gedachtes over “Toetsweek monologen 2 – De laatste loodjes…

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s