Blogje van ’n ander :)

Vandaag eens even een blogje die niet van mij zelf komt, maar van mijn blogmaatje van http://www.justaquotelover.wordpress.com .
Veel plezier met het lezen van haar blogje, en neem ook zeker eens een kijkje op haar site!
Ik stelde haar eerst een paar vraagjes;jaql
 1. Waarom ben je begonnen met bloggen?
Ik ben begonnen met bloggen omdat ik mijn ‘ei’ op deze manier erg goed kwijt kan. Ik ben altijd een persoon geweest met een uitgesproken mening die ik op deze manier, anoniem, kwijt kan. Ook de ‘problemen’ waarmee ik op het moment nogal ‘worstel’ kan ik zo toch met de buitenwereld delen en de mening van anderen horen zonder dat mijn omgeving weet wat  er speelt.
2.Wat is je grootste hobby?
Mijn grootste hobby is skiën! Daarom ben ik ook zo blij dat het winter is ;)
3. Wat is je grootste hobby?
“Souris plus souvent. Ris plus fort. Vis plus longtemps.”
4. Welke 4 dingen wil je echt nog eens doen in je leven?
Moeilijke vraag altijd, maar wat ik echt nog wil doen voordat ik het ‘loodje leg’ is vrijwilligerswerk doen in bijvoorbeeld Afrika, een wereldreis maken, skiles geven in Oostenrijk en mijn steentje bijdragen in deze maatschappij.
5.Hoe oud ben je?
Ik ben vijftien momenteel!

——-
“A hug makes everything better than 1000 words…”

Laten we zorgen dat dit er duidelijk staat, ik vind het niet heel prettig om veel geknuffeld te worden door random mensen. Zeggen dat ik er een hekel aan heb, gaat me nou net wat te ver want een knuffel is niet het einde van de wereld. Helemaal niet als ik me niet zo goed voel. Dus maken we er maar van dat ik het niet zo prettig vind, klinkt stukken minder negatief toch?Inline afbeelding 1

“To put your arms around someone especially as a way of showing love or friendship.”

Soms ben ik bang dat een knuffel zijn waarde verliest. Een knuffel is naar mijn mening bedoeld voor de personen die we liefhebben, waar we van houden. Geen idee eigenlijk hoe dat dit bij anderen is, maar ik heb een soort onzichtbaar muurtje om mezelf heen gebouwd waarbinnen alleen de mensen mogen komen die mij door en door kennen. Dus mijn echte vrienden en natuurlijk mijn familie. Dus als er anderen binnen dat muurtje komen voel ik me gewoon een soort van bedreigd.
Nou verklapte ik een stukje terug al dat ik knuffels wel fijn vind als ze dus van mijn echte vrienden komen. Dan voel ik me juist een soort van gewild. Toch blijft het voor mij een raar gevoel gezien ik nooit weet hoe dat ik moet knuffelen…

“I love hugging. I wish I was an octopus, so I could hug ten people at a time.” ~ Drew Barrymore

Tijd voor wat knuffelfeitjes!

  • Knuffelen is goed voor je, omdat er in je hersenen tijdens het knuffelen een stofje wordt aangemaakt, oxytocine. Dit is weer een goed middeltje tegen stress en bang zijn.
  • Niet alleen geestelijk maar ook fysiek is het ook goed, want het zou dus zo moeten zijn dat tijdens een knuffel er bepaalde bloedlichaampjes geactiveerd worden en die op hun beurt weer een signaal zenden naar je hersenen die dan je bloeddruk verlagen.
  • Onderzoek heeft uitgewezen dat knuffelen ook je hartslag zou verlagen, dus het is zowel figuurlijk als letterlijk goed voor je hart!
  • Knuffelen werkt tegen eenzaamheid (maar dat wisten jullie waarschijnlijk wel!)
  • Knuffels zouden zelfs de productiviteit op de werkvloer verhogen volgens professor Kraus, een Amerikaanse psycholoog (dit betekent niet dat je nu je baas elke dag om zijn nek moet vliegen).

Kort om, ik mis echt wat in mijn leven!

—–

Op http://www.justaquotelover.wordpress.com komt ook een blogje van mij, so take a look ;-)
Vind jij het nou ook leuk om een keertje een blogje op mijn blog te schrijven, stuur dan even een berichtje naar mij!

7 gedachtes over “Blogje van ’n ander :)

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s