London

Vandaag een week geleden kwam ik alweer terug van mijn reisje naar Londen. Ik ben daar met school geweest, van 12 t/m 17 december. Eerst was ik van plan om een blogje te schrijven met alles wat ik gedaan heb, maar dat leek me niet heel interessant voor jullie ;-) Daarom gewoon wat mooie foto’s van de stad. Wel wilde ik nog wat vertellen over een schrijfworkshop in de British library die ik heb gedaan (zie na de foto’s). Ik was voor het eerst in Londen, maar moet zeggen dat ik meteen verliefd ben geworden op de stad haha.

20141216_133223 20141213_161319

Kabelbaan over de Thames, aanrader met mooi weer! – London skyline bij Greenwich (geloof ik).
20141213_175245  20141213_132103

Licht, zoveel licht! Londen was een en al licht, mooi – Architectuur om u tegen te zeggen.

20141213_125655 20141216_102954 2014-12-15_14.20.58

Elizabeth tower (Big Ben) – Tower Bridge – Ehm ja we knuffelen een lantaarnpaal. Maar het gaat om de mooie gebouwtjes erachter ;)

We hadden het zó getroffen met het weer! Zoals je op de foto’s wel kan zien best wat blauwe lucht.

Maar de schrijfworkshop dus. Deze werd gegeven in de British Library waar ze 125 miljoen boeken hebben. Whaat? Ja zoveel. Tijdens een soort mini rondleiding moesten we allemaal woorden opschrijven. De vrouw die de workshop gaf stelde ook wat vragen, waar we de antwoorden van op moesten schrijven. Toen gingen we in een lokaaltje zitten. Van alle opgeschreven woorden moesten we 10 woorden kiezen en deze opschrijven op een papiertje. Nu moest je een karakter in je hoofd nemen. De vrouw stelde 10 vragen die moesten beantwoord worden vanuit het oogpunt van jouw karakter. In deze antwoorden moest je de 10 woorden verwerken. Het leek best een rare opdracht… maar als je die 10 vragen had beantwoord, had je een soort verhaaltje van de situatie van jouw karakter.
De vragen waren:

  1. Wie ben je?
  2. Waar ben je?
  3. Waarom ben je daar?
  4. Wat zie je als je uit het raam kijkt?
  5. Wat hoor je?
  6. Wat is het eerste dat je pakt als je je hand uitstrekt?
  7. Hoe voel je je?
  8. Waar droom je van?
  9. Wat wil je doen?
  10. Wat houd je tegen dat te doen?

De vragen kloppen misschien niet helemaal, ik leid ze namelijk af van de antwoorden die ik geschreven heb haha. Persoonlijk dacht ik dat dit het was, mooi, weer wat nieuwe ideeën opgedaan voor een karakter van mijn verhaal waar ik vast in loop, leuk. Maar dit was niet alles. Nu moesten we van de opgeschreven antwoorden twee mooie zinnen kiezen. We gingen in groepjes van 5 zitten en moesten van elke persoon een zin kiezen, deze aan elkaar plakken, er een zin aan toevoegen en… het moest een gedicht vormen!
Dit is de origineelste manier dat ik ooit een gedicht geschreven heb ;-)

Ben jij wel eens in Londen geweest?

With love,
Rianne

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s