40 dagen

40 dagen geen koekjes
Vandaag begint de 40 dagen tijd. Dit is de periode voor Pasen die op Aswoensdag – vandaag dus – begint. In deze periode vasten veel mensen, het is een tijd voor bezinning. Zelf vond ik dat nooit echt ergens op slaan eigenlijk. Want waarom zou je nu 40 dagen de snoeppot laten voor wat hij is? Voor mijn gevoel zou ik daardoor niet serieuzer naar Pasen toe gaan leven, en ook niet meer aan God gaan denken. Ook is het hele vastenperiode idee meer een katholiek ding. Toch bleef het ‘vasten’ wel door mijn hoofd spoken, en steeds meer mensen om mij heen lieten WEL die snoeppot staan. En die koektrommel. En dat taartje. Pfoe, respect ;-)

Ik denk wel dat het idee om wat te minderen in bepaalde dingen goed is voor ons mensen. Maar man ik houd echt best veel van eten. 40 dagen geen koekjes, chocola, chips… nee daar wil ik liever niet aan beginnen. Maar er wat meer stil bij staan? Geen slecht idee.

Facebook & Frisdrank
Ik denk dat er veel manieren kunnen zijn om wat ‘serieuzer’ naar Pasen toe te leven. Zo heb ik vorig jaar geprobeerd 40 brieven te schrijven. Geprobeerd, verder dan 36 kwam ik niet :P. Op elke brief zette ik o.a. een bijbeltekstje, werd ik ook weer even wat stiller van. Dit jaar ga ik in plaats van wat wel doen, iets niet doen. Zoals het kopje al zegt, Facebook & Frisdrank. Gewoon omdat het zo mooi klinkt haha. Ook wil ik wat ‘stiller’ zijn, meer bijbel lezen, bidden, stil zijn voor God.

Hoe?
Ga jij vasten? Of iets wel doen? Hieronder heb ik wat manieren op een rijtje gezet waarvan er misschien wel eentje bij jou past ;-) En mocht je nou niet zoveel met het geloof hebben, veel dingen zijn ook gewoon goed voor je. 40 dagen niet snoepen, kun je nagaan…

40 dagen niet…

 • Roken
 • Alcohol drinken
 • Snoepen
 • Tv kijken
 • Nagelbijten
 • Rommel op je kamer maken
 • Ruzie maken met je broertjes/zusjes/andere mensen die vrij irritant kunnen zijn
 • Youtube/netflix openen

40 dagen wel…

 • Dankpunten opschrijven
 • Brieven schrijven
 • Lieve kaartjes aan random mensen geven
 • Complimenten geven
 • Bijbel lezen
 • Op tijd naar bed gaan

Tsja, wie weet, een mooie periode om slechte gewoontes af te leren en goeie gewoontes aan te leren? Volgens mij mag je daar ook best nu mee beginnen ;-)

HELP!
Bang dat je het niet alleen aankunt? Er zijn veel hulpbronnen. Tijdschrift Eva gaat elke ochtend op Facebook een kaartje van haar 40 dagen kalender plaatsen, Youversion heeft meerdere leesplannen  van 40 dagen, waarbij je elke dag een mailtje/melding op jouw telefoon kunt inschakelen, en er zijn ook verschillende 40dagentijd apps. En verder? Doe het samen, want samen sta je sterk ;-)
With love,
Rianne

 

 

 

Een gedachte over “40 dagen

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s