Toetsweek monologen – ‘Ik vind het zo zielig voor al die bomen’

Deee toetsweek monologen. Het is stiekem een beetje een vaste rubriek. Eigenlijk was ik niet van plan om hem weer terug te laten komen, maar omdat iemand erom vroeg… bij deze toch eentje ;). (mocht jij nou zoiets hebben van ‘schrijf over weetikveelwat eens een stukje’, stuur me dan een berichtje, wie weet!)

Zielig hè?

Zielig hè?

Deze toetsweek was voor mij niet heel lang. Is voor mij niet heel lang. Als ik dit typ moet ik nog beginnen. Maar laat ik eerlijk zijn, als jij dit leest ben ik alweer klaar ;-). En dat is geen grapje.

De dag voordat…
Vandaag is het 25 maart, en morgen begint het. Ik krijg de kriebels als ik eraan denk. Momenteel zit ik met…

  • een lekker muziekje op,
  • laptopje aan,
  • boeken door de kamer verspreid

…even een stukje te tikken. De afgelopen dagen heb ik vooral veel samengevat. En opdrachten geoefend. En ik begin zo langzamerhand een beetje medelijden te krijgen. Je vraagt je af met wie? Ik vind het zo zielig voor al die bomen. Geschiedenis samenvatting, 7 kantjes. Maatschappijleer samenvatting, ook 7 papiertjes. Oh en ik was vergeten de printer op dubbelzijdig te zetten. Arme bomen. En zo beginnen die toetsen en dan gaan er weer heel wat blaadjes volgeschreven worden met stof. Brr.

De techniek ‘leren met muziek’ moet ik trouwens ook wat aanpassen. “For I am Yours and You aaaaree miiineeeee WHOOHOOOHOOOOHH’ (oceans, Hillsong, geweldig nummer) Aanpassen dus. Overstappen van bekende liedjes naar onbekende liedjes. Of beter nog, liedjes zonder tekst. (muziek heet dat, ik weet het). Het muziekje gaat uit dus.

En het laptopje? Voor woordjes leren heb ik die wel nodig, wrts is mijn beste vriend in tijden van talentoetsen. Maar voor de rest kan ik internet beter uit zetten. Minder afleidend. Ik doe by the way nog steeds zonder Facebook, en dat is echt een uitkomst! Je mist een samenvatting of drie, maar krijgt er tijd om ze zelf te maken voor terug.

Vorig weekend heb ik mijn kamer opgeruimd. Uit mezelf. Gewoon, omdat ik er (niet schrikken) zin in had. Dit gevoel komt 2 à 3 keer per jaar terug, en valt onder het kopje ‘studieontwijkend gedrag’. Maar een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd. Zeggen ze. Mijn kamer is nu dus heerlijk leeg, opgeruimd en… ohja. Die boeken liggen door de kamer verspreid. Ahum.

Verder ben ik erg verkouden. En dat vind ik heel zielig voor de mensen die om mij heen in het toetslokaal zitten. Ik bedoel, snifsnif, snuitsnuit… Sorry mensen, sorry.

Zoals je leest moet er nog veel gebeuren. Maar we gaan er met frisse moed tegenaan. Met als doel om deze week niet ‘het dieptepunt van vorige keer te bereiken. Ook ben ik van plan om iets minderstudieontwijkend’ te doen. Ik heb zelfs blogjes vooruit gepland, goed he? Dat is vooral omdat ik zo heerlijk creatief wordt rond toetsweken. Wie ging er ook al weer niet studieontwijkend doen?

Volgens mij heb ik er weer een heerlijke warrige blogpost van gemaakt. Misschien moet ik verder gaan leren. Dus. Daar gaan we.

De 31e
Yess, het grote feest is weer voorbij
Nu fijn een dagje of wat vrij
Tjoh dat maakt een mens heel blij.

Stiekem ben ik best trots op mezelf. Ik heb geen moment gedacht dat ik diep ging falen, ging op tijd slapen en… deed minder studieontwijkend dan gemiddeld. Misschien lag het eraan dat deze toetsweek niet zo heftig was, maar toch, we gaan vooruit ;-)
Iedereen die nog bezig is, of nog moet beginnen; succes!
Iedereen die net als ik zijn resultaten afwacht; ook succes!
En iedereen die geen toetsweek heeft; geniet ervan.

With love,
Rianne

Ps: over warrige blogposts gesproken, daar komt 12 april een blogje van online, stay tuned!

6 gedachtes over “Toetsweek monologen – ‘Ik vind het zo zielig voor al die bomen’

  1. Dat van dat creatieve brein in de toetsweek periode? Uhm, ik heb alleen alles tot mei ingepland, voor de rest doe ik niet aan studie ontwijkend gedrag!
    Heerlijk geschreven weer Rianne! Vind het altijd heerlijk om te lezen dit soort berichtjes van je! Succes met het afwachten van de cijfers! xoxo

  2. Leuke blogpost! Ik heb je genomineerd voor de liebsteraward, komt overmorgen op mijn blog (lang leve het kunnen inplannen ;p) :). Just so you know! ;) Liefs, Femke

    • Thanks Fem! Leuk dat je me hebt genomineerd, zal eens kijken of ik hem ga doen, heb hem namelijk al eens gedaan. Maar ik kijk naar je blogpost uit! X

  3. Hahaha geniaal! Leren met the piano guys kun je ook proberen. Of met piano. Werkt bij mij het beste xd. Ik hoop voor je dat je goede cijfers hebt haha. Ook mijn creatieve brein begint enorm wakker te worden rond de toetsweek haha

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s