Books are Back!

 20150404_092047

Do more of what makes you happy – Yeaass, die heb ik de laatste tijd wat meer toegepast. Ik word nog steeds heel blij van boeken lezen. Maar het ontbreekt me nog al eens aan tijd. Wat nou ‘het ontbreekt je aan tijd’? Dat uur dat je op YouTube rond klikt is niet heel nuttig, Rianne. En al die tijd dat je met je telefoon zit terwijl je toch eigenlijk niks nuttigs doet? Juist ja, er is best wel tijd. Gewoon goed zoeken. En wie zoekt…. Die vindt. Daarom vandaag weer eens een bookreview voor jullie. Sterker nog, het zijn er 3!

Spoorloos – Deborah Raney
Uitgever;
Voorhoeve
Aantal blz; 334
Spoorloos verteld het verhaal van Mitchell. Zijn vrouw Jill, met wie hij al 20 jaar getrouwd is, vertrekt naar een conferentie, maar komt nooit meer terug. Het politieonderzoek leidt nergens naar, daarom gaat Mike samen met Jills hartsvriendin Shelley op zoek. Maar elk spoor loopt dood. Terwijl Mike en Shelley hun zoektocht voortzetten, beseft Shelley dat haar vriendschap met Mike wel heel close wordt…

Ik heb dit boek al best een tijdje en ik had hem ook al eerder gelezen. Toen vond ik het een beetje een saai boek, en op een of andere manier hoopte ik dat het nu beter ging. Maar helaas. Het verhaal op zich is niet verkeerd, maar het boek had 100 bladzijden dunner gekund. Voordeel aan het verhaal is dat je er niet bij na hoeft te denken. Er gebeurt gewoon te weinig… Deborah Raney heeft zeker wel boeken geschreven die wel mooi zijn, maar deze vind ik een beetje tegenvallen.

Insurgent – Veronica Roth
Uitgever;
HarperCollins Publishers (ook in het Nederlands te koop!)
Aantal bladzijden; 525

Dit is het tweede deel van the Divergent Series, waarvan Divergent deel 1 is. In het Nederlands luistert het boek naar de titel ‘Opstand’. Ik vind de boeken heel moeilijk samen te vatten omdat er zoveel gebeurd. En als ik deel 1 niet helemaal wil vertellen, wordt het vertellen over deel 2 nog lastiger. Maar teveel spoilers is ook zowat. Haha, nouja, ik heb mijn best gedaan;
De serie speelt zich af in futuristisch (moeilijk woord;o) Chicago. De wereld is verdeeld in 5 facties; Zelfverloochening, Oprechtheid, Vriendschap, Eruditie en Onverschrokkenheid. Alle jongens en meisjes van 16 jaar moeten kiezen in welke factie ze de rest van hun leven willen doorbrengen. Daarvoor moeten ze een test doen, die hen een factie aanwijst waar ze bij passen. In deel één moest Beatrice (Tris) haar keuze maken. Haar test was alleen niet sluitend, ze is Afwijkend. Dit betekent dat ze bij meerdere facties past. Of… overal net niet helemaal? Uiteindelijk switchte Tris van Zelfverloochening naar Onverschrokkenheid. In boek één lees je over de Inwijding (zo heet het boek ook in het Nederlands) van Tris in Onverschrokkenheid en over de struggles waar ze mee te maken krijgt omdat ze Afwijkend is.
Deel twee gaat verder waar deel 1 is afgelopen. In dit boek lees je meer over de factielozen, de mensen die uit hun facties zijn gegooid, de mensen die nergens bij passen. Verder ga ik er niet teveel over zeggen, het is veel te leuk om dat zelf te ontdekken! De film Insurgent draait momenteel in de bios en ik vind het een aanrader! De film is wel iets anders dan het boek maar dat vond ik juist wel fijn. Nu was de film toch ook nog verrassend ;-).

Ooh wat heb ik genoten van dit boek. Om de simpele reden dat Engelse boeken goedkoper zijn dan Nederlandse, heb ik ‘m in het Engels. In het begin was dat een beetje wennen, maar toen ik eenmaal in het verhaal zat, was het goed te lezen. Ik vond het echt jammer dat het boek uit was, en kan niet wachten tot ik het derde deel in handen heb. Veronica Roth schrijft heel fijn. Je kunt je goed inleven in de personages, ook al is het niet een realistisch verhaal at the moment. Aanrader!

Ware liefde – Lynn Austin
Uitgeverij;
Voorhoeve
Aantal bladzijden; 463

Nog een boek dat zich afspeelt in Chicago, maar nu in het verleden; 1893. Het boek gaat over Violet. Ze is 20, hopeloos romantisch en vrij naïef. Als haar vader aankondigt opnieuw te gaan trouwen, wil Violet op zoek gaan naar haar moeder, die hen 11 jaar geleden heeft verlaten. Ze verlaat het kleine plaatsje waar ze woont om bij haar oma en diens zussen in te trekken. Terwijl Violet haar moeder zoekt, is ze ook nog op zoek naar echte liefde. Tante Agnes neemt haar mee naar chique theevisites en verteld haar dat ze een rijke man aan de haak moet slaan. Oma Florence neemt haar mee naar de armste wijken van de stad en stelt haar voor aan een vrijgezelle evangelist. Tante Mathilda trekt Violet mee in demonstraties voor vrouwenstemrecht en vertelt haar dat ze helemaal niet moet trouwen. Tante Birdie, die in het verleden leeft, verteld haar dat ze uit liefde moet trouwen. Op haar zoektocht komen verschillende mannen langs. Maar Violet wordt niet verliefd. En haar moeder kan ze ook al niet vinden… In de korte tijd dat Violet in Chicago is ontrafelt ze niet alleen de familiegeheimen, maar vind ze vooral haarzelf.

Ik vond het een heerlijk boek. Een goed doorlopend verhaal met grappige situaties. Het boek leest lekker weg en er zitten fijne zwijmel stukjes in.

20150404_092230      20150404_162808

Ik lees het liefst op de bank of in mijn schommelstoel. Maar als het weer warmer wordt, zit ik vaak met een kussentje op het balkon Waar lees jij het liefst?

With love,
Rianne

2 gedachtes over “Books are Back!

 1. Leuk. :) Vreemd genoeg las ik de afgelopen maanden veel boeken, terwijl ik ook erg veel voor school bezig ben (of zou moeten zijn). Even had ik gedacht om alleen op zondagen te lezen tot de examens voorbij zijn, maar dat kon ik niet aan. :P (Ik ben best wel boek-verslaafd.)
  Inmiddels heb ik in 2015 13 boeken gelezen en dat vind ik niet verkeerd. Hoeveel jij?
  Ik weet niet waar ik het liefst lees. Ik lees overal. ;)
  Je zou Allegiant mogen lenen, maar de mijne is wel Nederlands. Dus ik weet niet of je dat een goed idee vindt. Lastig om over te stappen van Engels naar Nederlands midden in een verhaal.

  • Nog een boekverslaafde hier! Voor ik het vergeet, succes met je examens! Ik zou echt niet weten hoeveel boeken ik heb gelezen… maar ik denk dat ik maar op 6 uitkom, wel een slimme om dat bij te houden ;)
   Allegiant heb ik juist dit weekend besteld, maar bedankt voor het aanbod!

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s