Opwekking en een kijkje in mijn hart

Terwijl mijn frisbee-van-opwekking alweer op het dak van de school ligt (verdrietig, ik weet het.), mijn eerste opwekking pen alweer kapot is, mijn  opwekking-2015-afspeellijst steeds langer wordt en die dwaze glimlach op mijn gezicht geprint staat, zit ik alweer aan mijn eerste huiswerk. Of nou ja, ik doe een poging. Ik zing vooral heel hard mee met die afspeellijst. Can we go back please?!

Opwekking was feest. Een groot feest. Met een geweldige gastHeer. Optimaal genieten in de ggggristelijke bubbel, ik vind dat leuk. Midden in de nacht in een enorme tent op de grond gaan zitten bidden. In het gras liggen met hele leuke mensen. God aanbidden. En ik? Ik straal. Misschien zie jij dat (nog) niet. Maar believe me, ik straal. Vanbinnen zijn er heel wat blokjes hout op dat vuurtje van de Geest gegooid, en ik straal. Ondanks de vermoeidheid die toe te schrijven is aan een aantal dagen zingen, springen, genieten en weinig slapen lijkt die glimlach wel aan mijn gezicht vastgeplakt.

En de reden van die glimlach wil ik nog delen. Over het algemeen heb ik erg genoten van de diensten op Opwekking. Maar zondagavond was zonder twijfel de mooiste. Ik was aan het zingen, toen ik een deur voor mij zag. Ik stond achter de deur. En ik hield de deur goed dicht. Het was de deur van mijn hart. Ik heb een groot hart, waar een hoop in past. Die deur staat dan ook vaak open voor van alles en nog wat. Lach een keer naar me en hoppa, je bent binnen. Het is een gezellig huisje hoor, dat hart van mij. Er hangen overal foto’s van prachtige herinneringen, de radio speelt non-stop heerlijke muziek en je mag gewoon je voeten op tafel leggen als je op de bank zit. Niks mis mee. Ik ben alleen niet zo’n goeie schoonmaker. Daarom komt Jezus langs. Vaak zet ik de deur maar op een kiertje als Hij komt. Een beetje Jezus is genoeg. Soms gooi ik de deuren wijd open. En dan komt Hij even bij mij zitten. Dan maken we samen schoon. En dan voelt het weer zo heerlijk vredig van binnen. Maar op een of andere manier stuur ik Hem vaak weer weg. Want ik vind het niet fijn als Hij ziet hoe stoffig het wordt. En dat brengt mij weer bij de dienst. Ik zag Jezus voor de deur staan. En Ik trok die deur aarzelend open. Hij kwam binnen, alsof het Zijn huis was. Toen ging Hij op de troon zitten. Geen idee waar die vandaan kwam trouwens, maar hee, Hij ging zitten. ‘Zo,’ zei Hij, ‘En nu blijf ik eens even lekker zitten. Want Ik houd van jou, ook al ben je niet zo goed in schoonmaken. En Ik zie jou zitten. Tussen al die mensen hier in, Ik zie jou. Je moet niet denken dat Ik over jou heen kijk. Want ik zie JOU. En Ik wil bij jou zijn.’ Daar zitten we dan, Jezus en ik, bij dat vuurtje. Ik weet dat dat vuurtje vaak nieuwe blokken hout nodig heeft, maar daar werken we aan.

En daarom straal ik. Ik heb hoog bezoek vanbinnen. En ik hoop, bid, wens met heel mijn hart dat Hij voor altijd blijft. En weetje, ik geloof dat Hij dit ook tegen jou zegt. Hij staat ook aan de deur van jouw hart.

“Ik sta voor de deur en klop aan. Als iemand Mijn stem hoort en de deur opent, zal Ik binnenkomen, en we zullen samen eten, Ik met hem en hij met Mij.” – openbaring 3:20

En nu is het jouw keuze; doe je open? Ik kan het zeker aanraden, Hij is geweldig :D

With love,
Rianne

Advertenties

Over Rianne Evers

| Blogt op www.rianneschrijft.nl | Schrijfster van 'OverHoop' | Dichtend, lachend, biddend en genietend van God, vrienden & familie |
Dit bericht werd geplaatst in Christelijk en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

14 reacties op Opwekking en een kijkje in mijn hart

 1. Theo Herbots zegt:

  Beste, ik heb pas een bericht van jou herblogd, ik heb me aangesloten op jouw Blog, want ik vindt het allemaal prachtig. Het voordeel dat ik jouw berichten herblog is dat via onze site iedereen overal ter wereld “jouw” berichten kan lezen in zijn / haar taal. Bekijk het maar eens http://tektienen.com/2015/06/21/afwassen-met-god/
  Groetjes en Christelijke Groet
  Theo

 2. Wat een mooi beeld Rianne, echt bijzonder en toch ook weer gewoon… want ja, Jezus wil graag bij ons binnenkomen. Ik zei gisteren nog tegen iemand: Hij wil een kopje thee met je drinken, neem er nu eens de tijd voor :)

 3. Heleen zegt:

  Mooi Rianne, wees dankbaar voor dit (schrijf)talent wat je ontvangen hebt. Het heeft me geraakt. Gids bevolen.

 4. Elise Vos zegt:

  Waauw super mooi geschreven rianne! T raakt me :)

 5. Annelies zegt:

  Moooi geschreven Riantje! Herkenbaar: soms wel, soms niet, maar laten we die deur lekker open gooien ;)

 6. Ellemijn zegt:

  *Frisbee* :$

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s