Afwassen met God

Het is een grauwe donderdagavond als ik met een zucht de afwasborstel vastpak. Donderdag is mijn afwasdag hier in huis. Voor de gezelligheid pak ik mijn telefoon er even bij, muziekje op de achtergrond, dat is een stuk leuker. Mijn geliefde Samsung geeft nog even aan dat ik gehoorbeschadiging oploop als ik langere tijd naar het volume op de hoogste stand luister, maar hee, mijn telefoon ligt een meter verder op, dan kan het wel. Tot zover klinkt dit als een gewone afwas, en snapt geen van jullie de titel.

Na een overenthousiast liedje waar ik erg hard mee kan meeblèren, komt Opwekking 697. En oh I love this song.

Maar ik word een stukje stiller dan het nummer ervoor. Eigenlijk is het best heel wat wat je zingt.

Al wat ik ben,
leg ik in uw hand,
ik geef mijzelf volledig.
Mijn leven rust
in de palm van uw hand,
ik ben van U voor eeuwig.

Alles. Alles is best veel. Al je onzekerheden, je angsten. De dingen waar jij je voor schaamt. Moet ik dat allemaal loslaten en aan God geven? Zo schieten we niet echt op met die afwas, in gedachten verzonken beweeg ik mijn hand door het vieze water. Het is een momentje waarop ik even stil val. Goed nadenk. Wat moet ik allemaal nog weggeven? Al wat ik ben.

Ben ik wel bereid Hem dat te geven?

De muziek gaat door, ‘Al wat ik ben’ is afgelopen voor ik een antwoord op mijn vraag heb gevonden. Maar het volgende liedje staat al weer klaar.

You’re the reason for every good thing, every heartbeat
Every day we get to breathe
You’re the reason for anything that lasts, every second chance
Every laugh, life is so sweet
You’re the reason for every good thing

God is de reden voor alle mooie dingen om mij heen. Voor elke tweede kans, elke ademteug, elke lach. Een voorzichtige grijns om mijn lippen terwijl ik weer mee begin te zingen. You’re the reason for every good thing. En daarom wil ik al wat ik ben aan Hem geven. Het is niet makkelijk, maar daar werken we aan…

Zo hebben we even een mooi momentje samen, God en ik, zomaar, onder de afwas.

Ben jij bereid om je alles te geven aan hem in ruil voor nieuw leven?

With love,
Rianne

Ps: Ik geloof eigenlijk wel dat God mijn muziek-afspeel-ding bestuurt ;-)

12 gedachtes over “Afwassen met God

  1. Wow wat bijzonder! Al wat ik ben heb ik vorige week voor het eerst gehoord en ik heb het al de hele week in mijn hoofd, en nu jouw blogje erover. Dat is vast ook geen toeval ;)
    Mooi geschreven!

  2. Geweldig mooi stukje Rianne! Mooie boodschap ook! You’re the reason for every good thing. Nicee. Ff de focus daarop en dan de slechtere dingen achter je laten. Good idea.

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s