Toetsweek dialoog?

toetsweekdialoog

Ehm Rianne, heet je categorie niet ‘toetsweek MONOlogen’ ? Vandaag een dialoog. Met mijn slechtste vriend aka vijand aka T:

‘ghegheghe, leuk hè?’ met een gemeen gezicht staart T mij aan. ‘nog 3 hele dagen ga ik jou irriteren, nog 2 weekend-dagjes jouw leven overnemen. En ik vind het leuk.’ boos kijk ik terug. Maar echt een gevat antwoord heb ik niet meer. Na een paar dagen non-stop naar schoolboeken en computer staren is je brein niet meer zo helder, geloof me. ‘Maar T, waarom dan?!’ ‘No reason, vind ik gewoon leuk. Degene die mij bedacht heeft, heeft een nogal boos karakter in mij gelegd.’ ‘Hm, had van mij niet gehoeven.’ ‘Ga even wat anders doen dan? Kleine pauze kan toch wel? Geschiedenis loopt niet weg hoor, Geschiedenis blijft rustig op je wachten totdat je weer terug komt om nog enkele uren lang naar al zijn lettertjes en jaartalletjes te staren.’ Ik zucht nog eens diep. Op zich is het zo’n slecht idee nog niet. Even eruit. Maar wat dan?! Het is alsof T mijn gedachten kan lezen. ‘Ik weet wel wat.’ Mijn gezicht vormt zich in een angstige blik, ideeën van T, dat kan niet goed zijn. ‘Wil ik het weten?’ ‘Wil je iets anders dan Geschiedenis doen?’ ‘Oké, oké. Kom maar op.’ het volgende moment heb ik al spijt dat ik dat gezegd heb. ‘Je kunt gaan hardlopen.’ HARDLOPEN?! Ik?! ‘ik heb niet eens een sportbroek denk ik, en als ik ga lopen dan zijn er mensen en die mensen kunnen mij zien en ik heb geen conditie en, en, en…’ T trekt zijn wenkbrauwen op en wijst naar mijn geschiedenis boek. ‘liever dat dan?’
Even later sta ik voor de spiegel. Ik bleek inderdaad nog een sportbroek te hebben. Ik heb een halfuur erover gedaan om mijn haar in zo’n ingenieuze vlecht te vlechten dat het vast niet meer los gaat. En ik heb sportschoenen aan. Een koude rilling loopt over mijn rug. Ga ik dit serieus doen?

‘Oké Toetsweek, jij wint.’

Ach en ik weet ook wel dat als dit online komt, er nog maar 2 dagen toetsen komen. En dat als we 7 dagen vanaf nu zijn, het vakantie is. Maar dit moment? Dit is moeilijk.

H a r d l o p e n. Ik schud mijn hoofd. Het is een wonder.

With love,
Rianne

5 gedachtes over “Toetsweek dialoog?

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s