Souvenir

“Nog even souvenirtjes kopen voor het thuisfront hoor!” het was de laatste avond in Londen, vorig jaar December. Uiteindelijk kwam ik met een paar stomme magneetjes thuis. Ik denk niet dat mijn ouders er extreem blij mee waren, maar toch kijk ik elke keer weer even terug naar die fijne tijd als ik de sneeuwpop-voor-een-rode-telefooncel aan de koelkast zie plakken.

In Jozua 4 lezen we ook een verhaal over een souvenir. Of eigenlijk, 12 souvenirs. Het volk van Israël is na een bizar lange tocht eindelijk bij het beloofde land aangekomen. Maar shit, er zit nog een rivier voor… Gelukkig is God een God van wonderen. Zodra de priesters met de Ark van het verbond het water inlopen, vormt de rivier een dam. Er ontstaat een pad, dwars door het water heen. Als het hele volk is overgestoken zegt God tegen Jozua dat hij 12 mannen moet uitkiezen. Deze twaalf mannen mogen voor de souvenirs aan deze bijzondere gebeurtenis zorgen: twaalf stenen uit de rivier.

Jozua 4: 21 Hij zei tegen de Israëlieten: ‘Wanneer uw kinderen later vragen wat deze stenen betekenen, 22 dan moet u hun het volgende vertellen: “Israël is de Jordaan overgetrokken, en wel over de droge bedding. 23 Want de HEER, jullie God, heeft de Jordaan voor jullie drooggelegd totdat jullie waren overgetrokken, zoals hij ook de Rietzee voor ons heeft drooggelegd totdat we die waren overgetrokken. 24 Want alle volken op aarde moeten weten hoe machtig de HEER, jullie God, is, en jullie moeten altijd vol ontzag voor hem zijn.”

Dat is nog eens een souvenir met een verhaal erachter! God doet ook wonderen in onze levens. Misschien niet zo groot als een rivier droogleggen, maar Gods Knipoogjes kun je ook in de kleine dingen zien. Zo kun jij ook je stenen stapelen, net zoals de stenen uit de Jordaan werden opgestapeld op de oever. Kiezeltjes, rotsblokken, ze zijn allemaal welkom.

En als je dan terugkijkt, naar die mooie momenten met God, dan zal je blij zijn dat je dat souvenirtje hebt bewaard.

Ook al lijkt het een stomme magneet.

With love,
Rianne

5 gedachtes over “Souvenir

  1. Mooi stukje weer, Rianne, mooi en diep. Geeft ook nog weer een extra dimensie aan mijn zondag. Ben blij dat je bestaat en dat ik je ken. En dankbaar dat je zo begaafd bent.

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s