Rugzak

Het is een lange dag geweest vandaag. De rugzak die je vanochtend om je schouders hing, is een stuk voller geworden. Eerst die stapel studieboeken, je eten en drinken voor de dag. Laten kocht je meer spullen, kreeg je meer spullen. En terwijl je op de fiets naar huis zit, begin je flink te zweten. Het is warm, zo’n zware tas. En dan ook nog tegenwind. Als je thuis komt, ben je uitgeput. Je moeder doet de deur open. ‘geef je tas maar aan mij.’ zegt ze. Dankbaar geef je de tas aan haar over. Je beweegt je schouders even. Ergens voel je de druk van de tas nog op je rug. Getsie, dat voelt helemaal niet lekker. Die avond til je de tas de trap op. Die lijkt drie keer zo lang met zo’n zware tas. Als je bovenkomt maak je de rits van je tas open. Er ligt zoveel in wat je eigenlijk helemaal niet wilt zien. Dingen waar je van baalt, waar jij je voor schaamt. Je duwt de tas weer dicht. Misschien moet je er nog maar een dagje mee doen. Tegelijk besef je dat jouw last dan alleen maar zwaarder wordt.

Jezus ziet je klungelen met je zware tas. ‘Kom maar naar mij,’ zegt Hij, ‘Ben je vermoeid, is je last zwaar? Ik kan je rust geven.’ Hij tilt de tas van je schouders. Fijn hè, dat bevrijde gevoel. Maar dan wil Hij hem open gaan maken. Je schrikt, dat was niet de bedoeling. Straks ziet Hij jouw… vul zelf maar in. Je knijpt je ogen dicht, bang voor Zijn reactie. Je hoort het geluid van een rits. ‘Zo, kijk maar, hij is weer leeg.’ Als je jouw ogen open doet, zie je een lege rugzak voor je staan. ‘Waar… Waar zijn mijn spullen?’ Aarzelend kijk je Hem aan. ‘Ik heb ze opgeruimd. Weg gedaan. En ik zal er nooit meer naar kijken. Je mag ze hier achter laten bij mij. En je hoeft er nooit meer aan te denken.’ Met een lege rugzak en een opgeruimd hoofd ga je dankbaar verder.

 

With love,
Rianne

10 gedachtes over “Rugzak

  1. Rianne,

    Zo’n klein stukje tekst. Zo’n simpele boodschap.
    Wat mooi dat jij dit hebt mogen opschrijven. Tof dat je het gedaan hebt.
    Ik heb hier, om kwart voor elf, nog even weer wat geleerd. Niet dat ik er niks van wist, maar er even bij stilstaan is altijd goed. Dank!

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s