Zomerse boekreview 1 – De kleine getuige & De auteur

20150813_110641

De heerlijke lange zomer is al weer bijna voorbij. Iets waar ik niet heel blij van word. Maar dit betekent wel dat ik in de achterliggende periode weer úúúren de tijd heb gehad om in dikke boeken te duiken. En dat betekent weer dat er een aantal bookreviews aankomen! Vandaag deel 1, De kleine getuige & De auteur.

20150813_110833 (1)De kleine getuige – Jodi Picoult
Picoult is een voor mij bekende schrijfster, ik heb al meerdere boeken van haar gelezen. Toen ik afgelopen jaar dit boek van haar voor heel weinig zag liggen, kon ik het dan ook niet laten om De kleine getuige aan mijn boekenkast toe te voegen.

Het boek gaat over Nina Frost. Zij is hulpofficier van justitie en ze is vooral bezig met zaken over misbruik en mishandeling. Ze is een harde werkster, die alleen smelt bij haar vijfjarige zoontje Nathaniel. In het boek ontdekt Nina dat Nathaniel seksueel is misbruikt. Haar wereld valt uit elkaar, en de altijd zo rechtsgetrouwe Nina bedenkt een plan om haar zoontje te beschermen – ongeacht de consequenties…

Het boek is – net als de andere boeken van Picoult – vrij ingewikkeld geschreven. Kleine lettertjes, verschillende vertelperspectieven en ingewikkelde personages. In het begin was dat even wennen, maar daarna wilde ik al erg snel weten wie de dader was. Het boek was nog niet eens op de helft toen de dader al ontmaskert was. Maar eigenlijk begint het dan pas.

Al met al vond ik De kleine getuige een spannend boek met een diep verhaal. Na het kippenvel-moment-einde (nieuw woord;-) ) sloeg ik met een zucht het boek dicht. Pff. Dit is er eentje om nog eens te lezen.

20150813_110759De Auteur – Angela Hunt
Onze op-vakantie-buurvrouw (alweer een nieuw woord), die toevallig ook Rianne heette, kwam op de laatste dag van hun vakantie naar ons toe. ‘Ik heb het boek voor weinig gekocht,’ zo zei ze, ‘en ik dacht, ik geef het door, want ik zag dat jullie ook veel lezen.’ Met een boek mag je natuurlijk altijd aankomen, en ik ben er dan ook snel in begonnen.

De Auteur vertelt het verhaal van succesvol spionagethrillerschrijfster Jordan Casey. Haar leven is heerlijk, haar man is geweldig en haar twee oudste dochters leiden een succesvol leven. Maar dan is er nog Zack, hun jongste zoon. Zack is verslaafd aan alcohol en drugs en Jordan en haar man kunnen maar niet tot hem doordringen.
Jordan gaat een cursus romanschrijven geven op de universiteit. Een van de cursisten verwijt het haar dat ze zo weinig van zichzelf laat zien in haar boeken. Jordan besluit om speciaal voor de cursus – en vooral speciaal voor haar zoon – een boek te schrijven in de hoop dat het verhaal wel tot haar zoon doordringt.
Dit verhaal gaat over William Case, die de wereld om hem heen ontdekt en de gevaren daarin. Maar wat Jordan niet had verwacht is dat het verhaal ook grip op haar leven krijgt. Dan koerst ze af op een ontknoping die ze nooit had voorzien…

Dit was een boek waar ik echt even in moest komen. Doordat het verhaal van William Case ook in het boek staat, is het best onoverzichtelijk. Maar toen ik in het verhaal zat, kon ik niet wachten tot ik het einde van het verhaal van William wist – en daardoor ook het einde van Jordan’s verhaal.

With love,
Rianne

5 gedachtes over “Zomerse boekreview 1 – De kleine getuige & De auteur

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s