Fiets

Ik heb mijn fiets gesloopt. Op een of andere manier lijk ik dat vaker te doen dan de gemiddelde mens. Momenteel is mijn versnellingskabel kapot, wat erin resulteert dat alleen versnelling 1 het nog doet. Geloof me, dan is het een heel eind naar school. Om deze reden fiets ik nu op mijn vaders fiets. Ja echt. Zo’n mannenfiets-met-stang. In de mist fietste ik weg van huis. Dat voelt een beetje ongemakkelijk op zo’n fiets. Eigenlijk, bedacht ik mij, heb ik nog nooit een vrouw op een mannenfiets zien fietsen. Wel eens mannen op vrouwen fietsen, maar niet andersom. De kleine meisjes die ik tegen kwam blijkbaar ook niet, want die lachten mij genadeloos uit. ‘Zit me niet zo te stangen.’ bromde ik. Met een vervelend gevoel fietste ik verder. Maar zodra de mist begon op te klaren, begon ook ik wat vrolijker te worden. Je dag laten verpesten door twee kleine meisjes, dat kan natuurlijk niet. Het gaat niet om het uiterlijk van je fiets in dit leven, en er zijn zoveel mooie dingen onderweg! En die mooie dingen begon ik te beseffen. De plek waar de oliebollenkraam binnenkort weer komt te staan. Een klein kindje met een knalroze fiets en een enorme helm op haar hoofd. Haar moeder die hard achter haar aan rent, hopend dat ze niet omvalt. De zon die voorzichtig door de bomen begint te stralen, giebelende bruggers (niet om mijn fiets hoop ik?) en oh een paar bijzonder mooie jongens die aan het hardlopen zijn. Utrecht kan best fijn zijn zo op de vroege morgen! Tegen de tijd dat ik op school kom, ben ik dan ook helemaal vergeten dat ik op een lelijke mannenfiets zit. Wat is het leven mooi.

Ik vergat alleen ook even dat zo’n fiets een stang heeft. Dat je dus niet normaal af kunt stappen. Au.

With love,
Rianne

ps: Ondertussen is mijn eigen fiets weer thuis. Oh wat is dat fijn ;-)

9 gedachtes over “Fiets

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s