Zomerse boekreviews deel 3

20150821_171814De heerlijke lange zomer is nu echt voorbij. Iets waar ik niet heel blij van word. Maar dit betekent wel dat ik in de achterliggende periode weer úúúren de tijd heb gehad om in dikke boeken te duiken. En dat betekent boekreviews! Vandaag het 3e en laatste deel, Ik heet geen Miriam & nieuwe zomer, nieuwe kansen.

20150821_171845‘Ik heet geen Miriam’ is een boek wat mij met de titel al te pakken had. Het verhaal gaat over Miriam, die dus eigenlijk geen Miriam heet. Op haar 85e verjaardag krijgt Miriam van haar familie een armband met daarin haar naam gegraveerd. ‘Ik heet geen Miriam’ zegt ze dan opeens.  Later op de dag gaat ze met haar kleindochter Camilla wandelen. Eindelijk heeft ze dan de moed om het verhaal achter haar naam te vertellen. Een verhaal dat je meeneemt naar de tweede wereldoorlog, een wereld met concentratiekampen en overlevingsangst. Niet bepaald een luchtig zomerromannetje dus.
In het begin moest ik nogal inkomen in het verhaal. Miriam verteld kleine deeltjes van haar gedachten die je niet meteen begrijpt. Pas veel later in het boek begrijp je als lezer die stukjes. En dan is dit echt een boek wat je de eerste dagen niet meer loslaat, elke bladzijde van deze dikke pil is het lezen waard!

20150821_171848‘Nieuwe zomer, nieuwe kansen’ is ook een boek met een vrij heftig verhaal. Het gaat over de 17-jarige Taylor. De zomer wil ze het liefst aan het zwembad doorbrengen. Maar als ze hoort dat haar vader nog maar een paar maanden te leven heeft, gaan ze met het gezin naar hun vakantiehuisje aan het meer. Dit is de plek waar Taylor vijf jaar geleden haar eerste vriendje en haar beste vriendin heeft achtergelaten met het idee nooit meer terug te keren. Nu moet ze ruzies uitpraten en afscheid nemen van haar vader.
Het boek leest fijn door, en het begin is ook niet heel heftig. Hoe verder het boek kwam, hoe meer het verhaal mij mee zoog, en aan het einde… heb ik wel een traantje gelaten.

Zo, laat de volgende vakantie nu maar komen. Op de verkoping bij mijn kerk heb ik namelijk een hele stapel boeken gekocht, yes!

With love,
Rianne

3 gedachtes over “Zomerse boekreviews deel 3

  1. Dat eerste boek heb ik ook gelezen. Ik vond het verschrikkelijk (mooi). Zigeuners waren nog meer minderwaardig dan Joden, zou je haast denken. Ze werden allebei beestachtig behandeld. Ik denk dat ik dit boek nooit vergeet!

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s