Sunday Song – Wattendag

De gordijnen vallen bijna dicht.
En het randje licht deelt je gezicht precies in twee.
De geluiden van de straat en het ruizen van het koffieapparaat.
En in je hoofd
Alle stemmen en gedachtes waar je ooit nog wat mee moet.
Maar het is wel even goed voor vandaag.
De rest kan ook later.
En alles gaat trager dan normaal.
Even rustig wachten tot de wattendag weer over gaat.

Vandaag is een wattendag. Bovenstaand liedje van Maaike Ouboter verwoord dat voor mij wel goed.
De drukte van afgelopen week ligt weer even achter mij, de drukte van komende week staat voor de deur. Maar ik knijp mijn ogen nog even dicht, ik wil het nog even niet zien. De pijn van gister, de angst voor morgen. Ze zijn er wel. Maar het is wel even goed voor vandaag. De rest kan ook later. Dus ik zit met een boekje op de bank. Niet dat ik wat lees. Maar het is wel eens lekker om gewoon voor je uit te staren, even niks te hoeven. Ik drink een kop thee, pak misschien mijn gitaar wel even. Ik zet mijn favoriete afspeellijst nog een keer aan. Pak een pen en wacht op woorden om te schrijven.
Maar ik ga niet te hard piekeren, niks doen met die gedachten en stemmen in mijn hoofd. Want vandaag is een wattendag.

With love,
Rianne

2 gedachtes over “Sunday Song – Wattendag

  1. Super geschreven heb je dat weer zo. Pijn van gisteren?
    En daarbij, het is dierendag! Kom jij met je wattendag, je moet die dieren in de watten leggen. O, wacht, jij kunt misschien ook wel door voor aap. Sorry,ik praat broodje aap. ;) Xoxo

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s