Uit diepte van ellenden…

… Roep ik met mond en hart, tot U die heil kunt zenden, oh Heer aanschouw mijn smart lalala a.k.a. de berijmde versie van psalm 130. Deze psalm vind ik erg mooi dus ik vond het tijd om er een blogje aan te wijden. Een dagje te laat, (sinterklaasgedichten gaan voor blogjes ;-)) maar beter laat dan nooit toch?

1301 Een pelgrimslied.
Uit de diepte roep ik tot u, HEER,
2 Heer, hoor mijn stem,
wees aandachtig, luister
naar mijn roep om genade.

Soms lijk je weg te zakken in een diep gat. School loopt niet lekker, je hebt ruzie met die goede vriend of God voelt gewoon erg ver weg. Er kunnen zoveel redenen zijn om even diep in de put te zitten. En wat doe je dan? Loop je weg, kruip je in een hoekje en sluit je jouw ogen voor alles? Juist ook op die momenten is het goed om God aan te roepen. Wie anders?

3 Als u de zonden blijft gedenken, HEER,
Heer, wie houdt dan stand?
4 Maar bij u is vergeving,
daarom eert men u met ontzag.

Ik kijk wel eens terug naar mijn leven. Wat nou… als God een lijstje zou maken van alles wat ik fout heb gedaan? Dan blijft er niet veel van mij over. Maar het mooie is, God verbrandt dat lijstje. ‘Kijk,’ zegt Hij, ‘Ik vergeef jou. En je mag bij Mij komen, en alles achterlaten. Toe maar, leg het maar bij Mij neer, Ik ga ervoor staan, zodat we het allebei niet meer kunnen zien.’ Geen vervelend aanbod toch?

5 Ik zie uit naar de HEER,
mijn ziel ziet uit naar hem
en verlangt naar zijn woord,
6 mijn ziel verlangt naar de Heer,
meer dan wachters naar de morgen,
meer dan wachters uitzien naar de morgen.

Stel je voor dat er een paar wachters voor de poorten van de stad zaten. Zij moesten er voor zorgen dat er ’s nachts geen invallen werden gedaan. Een vervelend klusje, zo donker, op een gevaarlijke plek… ik kan me zo voorstellen dat zij graag wilden dat de ochtend kwam. Maar nog meer dan dat verlangt mijn ziel naar God. Da’s best heel veel.

7 Israël, hoop op de HEER!
Bij de HEER is genade, bij hem
is bevrijding, altijd weer.
8 Hij zal Israël bevrijden
uit al zijn zonden.

Bij God is genade. Ook voor jou. En dat is best een goede boodschap om de week mee te beginnen.

With love,
Rianne

3 gedachtes over “Uit diepte van ellenden…

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s