Kerstcadeau

We zitten alweer even in de adventstijd, en over niet al te lange tijd is het alweer kerst. Ik tel af. (op www.dagentotkerst.nl ) De Kersttijd is altijd zo fijn. Warme chocomelk voor de kachel, dikke boeken en truien op de bank, lekker eten en vergeet de vele heerlijke kerstliedjes niet. De week voor kerst betekent lichtjes, gezelligheid op school, lieve kaartjes. Het betekent veel te veel cliché films kijken en mooie kleren. Puur genieten.

20151206_181233-1

Kerst is een heel groot cadeau. En niet alleen om bovenstaande leuke dingen. Zelfs de mensen om je heen kunnen niet tippen aan wat het allerbelangrijkste is met kerst. Voorzichtig trek ik ook deze dag weer die enorme strik van de doos die voor mij ligt. Elke kerst opnieuw, maar misschien wel elke dag opnieuw, open ik dit geschenk. Een cadeau dat niet onder de kerstboom ligt, maar in een stal. Geen geschenk om één week, misschien en jaar van te genieten, maar een eeuwigheid aan geweldigheid. Geen geld om gelukkig te maken, maar een Man aan een kruis.

Soms voelt dit cadeau als een sjaal. Zo’n enorme lange, brede sjaal waar je in weg kunt kruipen op moeilijke dagen. Eentje die je helemaal omringt en waar je warm van wordt. Zo word ik warm van God.
Soms voelt dit cadeau ook als een nieuwe pen. Huh? Nou kijk, als je van schrijven houdt zoals ik, kun je erg gelukkig worden van een pen. Als je er eentje hebt die zó lekker schrijft dat je niet meer wilt stoppen met schrijven. Afgelopen Sinterklaas heb ik twee van zulke pennen gekregen. En ik word er blij van! Ze maken schrijven leuk. Zo maakt God mijn leven leuk.

Als je van iemand waar je veel van houdt een cadeautje krijgt, wil je graag wat terugdoen. Zo gaat het in mijn hoofd tenminste. Je wilt laten zien dat je ook van diegene houdt. Maar wat kun je nou geven, als God zijn eigen Zoon geeft. Dan is er toch niks goed genoeg? Ik moest denken aan dit liedje;

What can I give
What can I bring
What is a gift
That is fit for a King
I’ll give my life
Not just a part
I’ll give my all to Him
I’ll give my heart

Mijn kerst gaat niet alleen om gezellig gourmetten en kerstbomen. Mijn kerst gaat om het grootste cadeau dat ik ooit heb gekregen. Een cadeau wat ik elke dag opnieuw open mag maken. Een cadeau waar ik mijn hart voor geven wil.

With love,
Rianne

4 gedachtes over “Kerstcadeau

  1. Hoi Rianne, wat een interessant stukje! Ik wil je ook even zeggen dat mijn moeder (die als Cathechist werkt) je gedachte heel inspirerend vond!

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s