Terug naar de boeken

20160117_000203.jpgOp de basisschool las ik tien boeken in de week. Mijn juf geloofde dat in het begin niet. ‘Waar ging je boek eigenlijk over?’ vroeg ze dan, voordat ik de gang weer op mocht om een nieuw boek te halen. Echt waar, tien boeken in de week. Stiekem doe ik het in de zomervakantie nog wel eens. Maar nu, in de koude wintermaanden, lees ik eigenlijk vrij weinig. Misschien word ik ook wel een beetje lui, ik pak makkelijker mijn laptop voor een avondje serie kijken dan dat ik een boek uit mijn boekenkast vis. Eigenlijk best jammer. Daarom ga ik lezen. Echte boeken. Onderstaande boeken staan op mijn lijstje om de komende tijd in te beginnen. En hopelijk lees ik ze ook nog uit.

20160116_233521Opstand is een boek van Michelle Visser, een Nederlandse schrijfster. Aangezien ik voor mijn lijst nog wat moet lezen, moet ik dit boek komende week wel uit krijgen. Het boek gaat over de zussen Sabine & Karlijn. Als Sabine in 1829 trouwt en naar Brussel verhuist, blijft Karlijn bij haar vader in Utrecht. Maar Karlijn is een meisje met grote dromen, en de drukkerij van haar vader is nou niet bepaald te plek waar ze wil zijn. Ondertussen escaleert het conflict tussen de Zuidelijke en Noordelijke Nederlanden. Terwijl Karlijn in een opwelling haar geliefde Gijs achterna reist naar het Zuiden, wordt Sabine daar met toenemend wantrouwen bekeken. Ze is immers een Nederlandse in het Zuiden! Tegen hun wil in bevinden de zussen zich ineens in tegenover elkaar staande kampen. Wat is er sterker; liefde, familiebanden, of loyaliteit aan het vaderland?
Ik hou wel van een beetje geschiedenis boeken, dus ik ben erg benieuwd naar dit boek!

20160116_233758Het tweede boek op mijn stapeltje is A thousand splendid suns, of Duizend schitterende zonnen in het Nederlands. Dit boek van Khaled Hosseini staat al tijden in mijn kast en ik ben er nog steeds niet aan begonnen… in het boek word de 15 jarige Mariam uitgehuwelijkt aan de dertig jaar oudere schoenverkoper Rasheed in Kabul.  Later trouwt Rasheed ook nog met Laila, Rasheed neemt haar in huis in de hoop dat zij hem de zoon zal schenken die Mariam hem niet kan geven. Langzaam ontwikkelen de vrouwen een vriendschap terwijl Rasheed zich ontpopt als een echte tiran. De eindeloze oorlog in Afghanistan speelt zich voor hen ook binnenshuis af…
Van dit boek verwacht ik veel goeds, De vliegeraar van dezelfde schrijver vond ik ook heel indrukwekkend!

Het laatste boek is Gods verhaal, jouw verhaal van Max Lucado. Dit boek won ik bij een winactie van de beam, en het ligt sinds de kerstvakantie naast mijn bed. Onaangeroerd. Het is minder een leesboek en meer een studieboek, waarin Max Lucado de vraag beantwoord of God er in de chaos van het leven wel is. Een bekende vraag, waar veel mensen mee zitten.
Max Lucado heeft prachtige prentenboeken geschreven waar ik groot fan van ben. Ik ben nieuwsgierig wat dit boekje voor moois in zich heeft!

Welk boek heb jij als laatste gelezen?

Liefs,
Rianne

9 gedachtes over “Terug naar de boeken

  1. Ik vond hem in het Nederlands heel aangrijpend! Ik spreek nu wel over 8 jaar geleden :-) Morgen begin ik ook opnieuw te lezen (ben na jouw blogbericht en een ander blogbericht gemotiveerd om opnieuw meer te lezen). Bij mij wordt de volgende titel dus “Hoogsensitieve personen: hoe blijf je overeind als de wereld je overweldigt”, door Elaine N. Aron

  2. Ik las als kind ook heel vaak, maar de laatste jaren is dat sterk verminderd. OK, met uitzondering van een paar erotische romans 3 jaar geleden, dat was zo’n beetje een bevlieging. Maar het laatste gewone boek dat ik gelezen heb was “Duizend schitterende zonnen” en dat heb ik in 1 ruk uitgelezen! Prachtig boek! Ik heb erbij gehuild als een kind. Het volgend boek van Khaled Hosseini (Uit de bergen kwam de echo) staat nu in mijn kast maar ik moet er ook nog aan beginnen. Succes met je voornemen!

    • Uit de bergen kwam een echo heb ik voor engels gelezen, en in het engels vond ik hem heel pittig en minder dan verwacht… ben benieuwd wat jij er van vindt!

  3. Oeppss, herkenning! Ik heb nog 8 bibliotheekboeken op mijn bureau liggen die ik op het moment dat ik ze uitkoos wel wilde lezen, maar nu kies ik ook sneller voor een serie of iets anders ;p
    ‘Opstand’ is trouwens een leuk boek! Helemaal vergeleken met de andere boeken die we mogen lezen voor de lijst…
    Ik ben benieuwd wat je van de rest van de boeken vindt!

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s