Sunday Song – Als U het huis niet bouwt

Op de jeugdvereniging ging het afgelopen vrijdag over psalm 127. En terwijl ik de tekst van deze psalm tot mij door liet dringen, werd ik even stil. Vandaag deel ik met jou waarom, laten we beginnen met psalm 127:1 :

Als de Heer het huis niet bouwt,
Vergeefs zwoegen de bouwers

Huh? God als bouwvakker? Als bouwvakker van jouw leven ja! Dit klinkt je misschien wat gek in de oren, maar de tekst van opwekking 713 maakt dit iets duidelijker.

Alles wat ik ben behoort U toe
en al wat ik op aarde heb, ontving ik dankzij U.
Ik zet mijn trots en eergevoel opzij;
het dienen van mijn Heer
is nu het hoogste doel voor mij

God is onze maker, Hij verzon elke millimeter van jouw lichaam, vormde elke glimlach en Hij vangt elke traan in Zijn handen. Omdat God ons gemaakt heeft, leven wij voor Hem. Opwekking 713 gaat verder:

Want als U het huis niet bouwt,
is mijn moeite tevergeefs.
Als U niet werkt door mij
blijft er niets dat waarde heeft.
Ik wil bouwen aan een huis
dat de vuurproef kan doorstaan;
iets dat blijvend is,
waarvan U zegt: Goed gedaan.

Als we voor Hem leven, kunnen we dat niet zonder Hem doen. God is onze bouwvakker, en onze daden voor Hem zijn de stenen. Zonder stenen kun je geen huis bouwen. (Althans, geen stenen huis, en daar gaan we maar even van uit ;-)). De bouwvakker kan dan niks doen.20160227_221615-1-1 Maar zonder bouwvakker liggen die stenen daar maar te liggen. Er wordt geen huis van gebouwd.Β Maar met God kunnen wij een prachtig huis bouwen. Elke steen, alles wat wij voor Zijn koninkrijk doen, wordt dan stevig op zijn plek gezet. Samen maken we een veilige vesting.

En juist hier werd ik zo stil van. Want sta ik daar eigenlijk wel bij stil? Laat ik God wel bouwen? Eerlijk gezegd vind ik het soms best lastig om naar Zijn wil te leven.Want hoor ik Zijn stem wel goed? En als ik die stem versta, is ernaar luisteren niet altijd de leukste weg. Dat houdt soms in dat je mensen loslaat, of juist met hen in gesprek gaat. Soms is het makkelijker om dat niet te doen.

Heer, blaas het vuur aan dat U eens begon;
ontsteek in mij een liefdesvuur
dat iedereen zal zien.

Gelukkig geeft onze Bouwer niet zomaar op. Hij staat nog steeds te wachten tot jij de stenen aanreikt en jullie samen kunnen gaan bouwen. Je hoeft niet langer te wachten hoor, kom maar. Het zal niet altijd makkelijk zijn, maar geloof me, als je met Hem bouwt, dan stort jouw huis niet in.

Ik ben weer even bewust van wie ik ben, en voor wie ik bouw. Jij ook?

Liefs,
Rianne

 

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s