Ouder & wijzer

Glimlachend kijk ik om mij heen. Ik zit bij de jeugdvereniging, en vanavond is het doorstroomavond. Dat houdt in dat de wat jongere tieners een kijkje komen nemen. En ik glimlach, omdat ik naast mijn oude tienerleidster zit. Dat doet me terugdenken aan een paar jaar terug. Ik genoot van de tienerclub, maar de JV? Daar wilde ik echt niet heen hoor! Allemaal van de oude mensen, sommigen wel bijna 10 jaar ouder… nee, ik wilde liever op de knusse zolder bij de veilige tienerleiding blijven.

Ik heb een keer geweigerd om naar de doorstroomavond te gaan. Nog diezelfde avond kreeg ik een berichtje van de naast mij zittende tienerleidster. ‘Waar zat je? Ook jij was er dus gewoon niet… Zag je het echt zó zwaar in? Jij weet beter…’ en aan dit berichtje moet ik nu denken. Want ze had best wel gelijk.

Ik ben er namelijk achter gekomen dat de jongeren van de jeugdvereniging best leuk zijn. Zeker, sommigen zijn wat ouder. Zitten al lang niet meer met middelbare school struggles. En ja, de bijbelstudie is serieuzer. Maar misschien ben ik dat ondertussen ook wel.

Mijn tienerleidster had allang gezien dat ik het wel zou gaan redden hier. En vanavond klappen ze, hier bij de jeugdvereniging, eventjes voor mij. Nieuw bestuurslid, aangenaam. En ze glimlacht, ‘Dat ik hier nou nog getuige van mag zijn!’ ‘Had je vast niet gedacht, hè?’ ‘Oh, echt wel.’ is haar antwoord. (Dankjewel, lieve Thea ;-))

Op dit moment sta ik weer op zo’n overstap in mijn leven. Iets met van school wisselen. En oh wat heb ik het lang geweigerd om naar open dagen te gaan. Ik zit hier wel best, dit is mijn plekje, veilig, in de lokalen van de Passie. Maar het wordt wel tijd. Om door te gaan. Iets ouder en wijzer te worden en zo.

Een paar tieners kletsen onder de bijbelstudie. Even geef ik ze een boze blik. Maar dan realiseer ik me dat zij nog niet weten hoe leuk de jeugdvereniging is. En dat ze echt niet saai zijn, die ‘oude’ mensen. Dat komt nog wel, denk ik.

En dan kijk ik maar weer glimlachend om me heen.

Liefs,
Rianne

Een gedachte over “Ouder & wijzer

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s