De derde persoon in het gras

De vogels floten alsof ze de hele winter gewacht hadden op deze dag, op dit moment. Hun liederen waren helder en verfrissend, zoals een goede lentedag betaamt te zijn. ze hipten door de tuin en vlogen door de lucht. En zij zat op het gras. Het nog net niet droge gras. Waar ze dus eigenlijk niet op zou moeten zitten. En er stonden ook stoelen zat, alleen gaf het kietelen van de sprietjes aan haar enkels haar een zomers gevoel. En daar hield ze van. Dus bleef ze zitten.

De zon scheen, alsof ze de hele winter gewacht had op deze dag. Het werd al snel lekker warm. De kippen in het hok stonken, maar als ze haar neus de andere kant op stak, dan rook ze alleen maar de zonnebrandcrème. Achter haar hoofd zoemde een dikke hommel in het onkruid en voor haar blote voeten lag een nog veel dikker boek. Niet dat ze las, maar het lag geopend. Op bladzijde 432. Al minstens 10 minuten.

Ze hoefde niet zo na te denken. Dat kwam vanavond wel weer, als de zon onder was. Dan kon school weer in haar gedachten opkomen, dan mocht het leven weer vragen stellen. Als de vogels stopten met zingen en de hommel stil werd. Maar nu nog niet. Nu had ze de zon, het ijsje, het boek. Nu had ze een minipicknick met haarzelf in het net nog niet droge gras. Onder haar zonnebril vormde haar ogen zich in lachende boogjes. Ze was gelukkig, besefte ze. Gewoon best heel gelukkig.

Alsof ze de hele winter gewacht had op dit moment.

Liefs,
Rianne

2 gedachtes over “De derde persoon in het gras

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s