Dromen & de eerste nachtmerrie

Dagboek van een examenkandidaat-deel 1

Wat een gelukzalig gevoel, de examens zijn afgelopen. En dan nu een serie blogjes om de herinnering levend te houden. Voor herkenning. Of om alvast bang te worden voor volgend jaar.

11 mei
Ah nee he, ben ik nou echt mijn frans woordenboek vergeten mee te nemen naar het examen?! Shit man, hoe dan… gelukkig schrik ik al snel wakker. De examens. Ze komen dichterbij, en alhoewel ik nog niet heel bang ben, zeggen mijn dromen totaal andere dingen…

13 mei
‘Als iemand nu vraagt of ik een dagje meega naar opwekking, doe ik het…’ verzucht ik in een appgroep. Het eerste examen is achter de rug, en ondanks het bemoedigende lachje van mij Nederlands docente voor in de klas, ging het niet heel erg goed. En nu dreigt het een saai opwekkingweekend zonder opwekking te worden. Een kwartier later spring ik door de kamer. Waarschijnlijk is dit heel dom. Maar waarschijnlijk gaat morgen ook heel leuk worden. Dus spring ik nog maar even door, voordat ik een hele avond hard blok om ‘morgen vast in te halen’.

16 mei
Opwekking was GE-WEL-DIG. De dag erna met belijdenisdiensten en vrienden was ook erg fijn. En vandaag was blokdag. Met heel erg veel geschiedenis. Die ik afsloot met een overhoring van mijn moeder. ‘Moet je dit serieus allemaal weten?!’ ja, ik vind het ook zielig.13241198_1785399891692187_2277845114474157617_n
Maar mijn woordenboeken Engels zitten in ieder geval vast in mijn tas. Dan kan ik die in ieder geval niet vergeten.

Liefs,
Rianne

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s