Tranen & slapen

Dagboek van een examenkandidaat-deel 3

Wat een gelukzalig gevoel, de examens zijn afgelopen. En dan nu een serie blogjes om de herinnering levend te houden. Voor herkenning. Of om alvast bang te worden voor volgend jaar.

18 mei
Mental breakdown. Na een ochtendje proefexamens, een pittig wiskunde examen en een hoop frustratie zit ik aan economie. Nou econoniet. Dat blijft echt niet hangen. En ineens paniek. Want wat nou al ik dit examen niet haal, en hoe ooit kan ik ervoor zorgen dat ik het wel haal?! Diep ademhalen. Tranen wegvegen. Bril recht. En door. We zijn op de helft, maar eigenlijk ben ik er wel weer klaar mee….

19 mei
‘Zo, jij keek in paniek toen je de zaal uitliep!’ Yo, thanks! Echt denderend ging economie niet, en ik was van te voren ook redelijk bang. Na afloop daalde mijn humeur en energieniveau tot diep onder nul. Op school probeerde ik het nog een beetje te verbloemen, maar eenmaal thuis gekomen stort ik echt in. ’s Avonds is mijn boodschap dan ook: ‘Ik ben 20 uur slapen, stoor me alsjeblieft niet.’

20 mei
Het is een uur of 4 en mijn vader belt: ‘hoe is het?’ ‘Ik heb geen zin meer in leren’ ‘dan moet je stoppen’ ik heb maar niet gezegd dat ik nog niet begonnen ben vandaag. Vanavond, vanavond gaan we door en dan komt het helemaal goed.

22 mei
Leuk, zo’n naderend gala. Maar ik heb dus geen nagels meer he. Al die stress man, pff…

24 mei
Opeens is daar dat moment dat je de gymzaal uitloopt, en dat je klaar bent. Dat moment dat je midden in de gang op school neerploft. En een middagje door Veenendaal gaat sjokken met gezellige mensen – gewoon omdat het weer kan. Whoo jongens, dat voelt lekker!

IMG-20160526-WA0000

Liefs,
Rianne

Een gedachte over “Tranen & slapen

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s