Home Alone

De meivakantie ligt al weer erg ver achter ons, maar beter laat dan nooit:

Het is een uur of 23 ’s avonds, en ik zit in mijn eentje op de bank. Op het licht van mijn laptop na is het donker in de kamer. En ik weet dat dat niet goed voor mijn ogen is, maar hee, er was niemand om te zeggen dat ik het licht aan moest doen. Deze week ben ik namelijk alleen thuis.
Iets met examens leren. En dus niet op de camping zitten. Met zwembad. En lekker fietsweer. Maar mij hoor je niet klagen hoor.
Eigenlijk is het namelijk best wel lekker. Zelf bepalen tot hoe laat je op bed ligt. En hoe laat je er weer in stapt. Niemand die roept dat je uit de douche moet komen dus erg lang kunnen douchen (sorry, pap), eten wanneer jij daar zin in hebt en ook zeker waar je zin in hebt. Al het bier opdrinken (grapje, mam). Alle borden verzamelen op de tafel tot de laatste dag. Heel hard zingen. Geen rennende broertjes die je afleiden van je… leerwerk. Ohja. Want daarom zat ik thuis. En om die reden sta ik ook gewoon keurig op tijd op. Douch ik (op die ene keer na) niet al te lang. En ruim ik over het algemeen op, want dan ben je weer even ergens anders mee bezig dan met kenmerkende aspecten en economische struggles. Af en toe een gezellig avondje met vriendinnen, maar zelfs dan het huis niet afbreken.
Ik doe het best aardig, in mijn eentje. Ben de kippen pas een keer vergeten te voeren. Heb elke avond de deur op slot gedaan. En dus geen grote feesten gegeven. (waarom niet eigenlijk?! Ohja, leren.)
Maar oh, toch zal ik best weer blij zijn als ze thuis zijn. Als ze weer zeuren dat ik mijn bed uit moet, schreeuwen terwijl ik wil leren en verontwaardigd kijken als ik mijn bord niet opruim.
Mijn familie en ik. We horen bij elkaar. En na deze heerlijke dagen, kan ik er ook weer even tegenaan. Welkom thuis ;-)

Liefs,
Rianne

 

Een gedachte over “Home Alone

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s