Lieve 11-jarige ik

WP_20160627_16_08_02_Pro

Lieve 11-jarige ik,

Daar sta je dan. De tas op je rug is niet te groot. Want het stereotype brugger wil je niet zijn. Daar ga je dan. Op naar de grote school. Je hebt op dit moment de kennismakingsmiddag in gedachten, waarop je met een aantal kersverse klasgenootjes giechelend door de school liep om aan docenten te vragen of ze ‘1c les zouden geven’. Maar eigenlijk heb je van de meeste klasgenoten al geen idee meer hoe ze eruit zien. Je hebt er heus wel zin in, maar… Je vindt jongens nog stom, bovenbouwers nog eng en bent bizar onzeker. Je bent bang dat je geen vriendinnen zult maken en houdt je nog stevig vast aan je basisschool vriendinnetjes. Je vindt dat ministryteam en de sing-in nog maar gek. Ergens wil je nog heel graag terug naar die veilige basisschool.

Ik zal je even iets bemoedigends vertellen. Dat alles gaat veranderen. Je gaat zeker domme keuzes maken, van nagellak tot vriendschappen, maar oh, wat ga je genieten. Er zitten namelijk jongens in je klas die wel gezellig zijn. Je moet ze een paar jaar geven, maar echt, er is hoop. En er komt een tijd dat je in de pauzes niet meer weet met wie je moet gaan kletsen, omdat er zoveel leuke mensen zijn. Er komt zelfs een tijd dat de sing-in een heerlijk uur en het ministryteam een fijne groep blijkt te zijn. Klinkt niet verkeerd, toch?

Daar sta je dan. Je hebt nog geen idee wat je te wachten staat. Je weet nog niet dat je dromen gaat waarmaken, dromen die je op dat moment nog niet eens hebt. Je weet nog niet dat de jaren voorbij gaan vliegen en dat je voordat je het weet midden op je kamer zit, omringt door schoolspullen die oud papier geworden zijn. De geschiedenisaantekeningen, inclusief de mooie quotes van je leraar. Het zo gehate Frans dossier, vol journaals en boekjes waar je nooit wat aan vond. De economieschriften, waarbij je van het handschrift af kunt lezen in wat voor humeur je was. Er komt een dag dat ze allemaal de kliko in kunnen. En al klinkt dit in jouw 11-jarige oren waarschijnlijk als het beste wat een mens kan overkomen, je gaat het gek vinden.

Voor je liggen zes hele mooie jaren. Maar je weet het nog niet. En ik, ik glimlach even naar je vanuit de toekomst. Daar ga je dan. Geniet ervan.

Liefs,
je 17-jarige zelf

2 gedachtes over “Lieve 11-jarige ik

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s