Not so perfect

100 jurkjes
Met een zucht trek ik mijn eigen t-shirt weer over mijn hoofd. Weet-ik-het-hoeveel jurkjes later heb ik de perfecte nog steeds niet gevonden. De meeste te kort voor mijn lengte, de rest zo strak dat je alles, maar dan ook echt alles ziet. Ik kijk mezelf eens in de ogen. ‘Stommerd’ fluister ik naar mijn spiegelbeeld, ‘je hebt gewoon geen normale maat.’ Ik veeg snel een traan van mijn wang voor ik het pashokje uitstap, want dat hoeven mijn wachtende vriendinnen niet te zien.

Not so perfect
De maand juli is op Huis van Belle een maand die in het teken staat van ‘not so perfect’ . Op de site staat hierover: “waarom doen we dit? Omdat we geloven dat een perfect leven voor de buitenwereld niet het hoogst haalbare is. Iedereen heeft ups en downs en iedereen heeft dingen waar ze niet tevreden over is. Als we daar eerlijk over zijn tegen elkaar, wordt het leven een stuk leuker. Bovendien is het goed voor je zelfvertrouwen als je ziet dat anderen ook met dingen worstelen. Dus, gooi lekker je kont tegen de krib en be real!”

Be real
Ik ben lang niet altijd blij met mezelf. Baal van mijn lengte, wil graag wat dunner zijn, en vind het moeilijk om te geloven dat mensen mij aardig vinden.
Lang niet perfect dus.
Maar wel graag echt. En ooit leer ik het wel, om wat meer van mij te houden. Om blij te zijn met wie ik ben, om te geloven dat God ook van mij met mijn imperfecties houdt.

Ik ben #notsoperfect, en juist daarom hartstikke okΓ©. En jij?

Liefs,
Rianne

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s