Sunday Song – Trust in You

Vertrouwen. Het blijft een lastig iets voor mij, en ik weet eigenlijk wel zeker dat veel mensen dat met mij mee kunnen zeggen. Vertrouwen op God vind ik dan weer extra moeilijk. Soms lijkt Hij zo verschrikkelijk ver weg, lijk ik zo belachelijk nutteloos en… Dit nummer van Lauren Daigle helpt mij in deze situaties.

In het eerste couplet zingt Lauren ‘Every moment of my wandering never changes what You see’ oftewel: God’s beeld van ons veranderd niet omdat wij ons klein voelen, niet belangrijk! Dat is ten eerste iets goeds om in gedachten te nemen: jij doet ertoe voor Hem.

‘I tried to win this war, I confess, my hands are weary I need Your rest’ zingt ze verder. Als een drukke kleuter ‘zelf doehoen’, zo stampen we soms door het leven. Maar zoals die kleuter ontdekt dat hij nou eenmaal nog niet zelf de weg weet, zo komen wij er ook wel eens – totaal uitgeput – Β achter dat we er niet komen zonder God.

‘When You don’t give the answers as I cry out to You,Β I will trust in You’ is de zin die mij in het volgende stukje tekst erg aanspreekt. Hier komt dat vertrouwen. Ook al geeft God geen antwoord, Hij is er. En, zoals in het hierop volgende couplet gezongen wordt ‘You know what tomorrow brings’. Het antwoord lijkt misschien ver weg, maar God weet wat morgen brengt, en Hij kijkt glimlachend naar Zijn ‘kleuters’, en tilt hen dan liefdevol op om de weg te wijzen.

Vertrouwen. Dat het goed komt. Dat God er is.Het blijft moeilijk. Maar: ‘I want what You want Lord and nothing less’

Liefs,
Rianne

2 gedachtes over “Sunday Song – Trust in You

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s