Op weg naar huis

Soms, als ik mijn fantasie de vrije loop laat, dan komen er personages in mij op. Mensen die een eigen leven leiden, een eigen weg bewandelen. Woorden die ineens op papier staan:


Soms hoor ik ’s avonds laat jouw voetstappen nog in het grind, op weg naar huis. Door heel dat huis dwalen nog herinneringen aan jou. Jouw parfum in de badkamer, jouw foto’s aan de muur, en je bed, dat er nog steeds uitziet alsof je er straks weer in zult stappen. Soms betrap ik me erop dat ik een gesprek met je probeer te voeren. Ik tik met mijn ring op tafel, want dat vind jij altijd zo irritant.

Dan wacht ik tot je me aankijkt met zo’n vernietigende blik. ‘Maham, je doet het weer!’ en hoe je dan weer verder gaat met het lakken van je nagels of het lezen van een boek. ‘Wat ga je morgen doen?’ praat ik dan verder, hopend dat je zult antwoorden met iets anders dan ‘Ik ben even bezig.’ Of ‘Niks hoor.’ Want niemand mag jouw storen als je een boek leest. Zelfs ik niet.

Soms, als de zonsondergang zo mooi is dat het pijn doet aan mijn hart, dan besef ik weer hoe erg ik je mis. Het is al weer veel te lang geleden dat je op je blote voeten het huis uit rende om in de achtertuin die prachtige zon vast te leggen. Ik mis het klinken van jouw lach, je complimentjes over het eten en zelfs je lange haren in het doucheputje. Ik mis hoe je, op zo’n zeldzame avond, naast me op de bank kwam zitten, hoe we dan samen in stilte een boekje lazen. Want niemand moest ons storen als we lazen.

Het is zo onvoorstelbaar dat zo’n sterk meisje zo kwetsbaar kon worden. Zo kwetsbaar dat je stierf. Ik mis je. En soms, soms als ik ’s avonds op bed lig, dan hoor ik jouw voetstappen nog in het grind. En dan weet ik, je bent nu thuis.


Liefs,
Rianne

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s