Nooit meer een morgen

Op weg naar onze vakantiebestemming heeft mijn vader altijd verschillende cd’tjes en USB sticks met verschillende soorten muziek. En af en toe hebben we dan een paar uur Nederlandse muziek. Dat betekent keihard meezingen met overbekende nummers. Onderstaand nummer komt eigenlijk ook altijd wel voorbij. En ineens besefte ik me dat die tekst eigenlijk best goed was.

We verbannen de dromen naar morgen en later
Maar doet het je stiekem geen pijn
Dat je dan pas zou doen wat je altijd al wou
Als er nooit meer een morgen zou zijn

Wat zou je doen als je wist dat er nooit meer een morgen zou zijn? Mijn grootste dromen zijn nogal lange termijn dingen – een studie afsluiten, trouwen, nog een boek schrijven – dat kan niet even op een dagje.

Als er nooit meer een morgen zou zijn. In principe lijkt het leven, met uitzicht op de hemel, alleen maar beter te worden na de dood. Maar hier wil ik ook graag wat moois leven. Iets achterlaten.

Wat zou ik doen als dit mijn laatste dag was? Knuffelen denk ik, mensen knuffelen. (ja typisch, i know) Waarschijnlijk te weinig woorden hebben. Ik zou vragen die ik nooit durfde te vragen stellen aan mensen – het maakt toch niet uit wat ze van mij denken. Ik zou gewoon nog eens vertellen dat ik van je houd. Zodat je dat niet vergeet. De hele dag zo erg genieten van alle kleine en grote mooie dingen om mij heen. Misschien zou ik er alles aan doen om nog wat moois te schrijven, om achter te laten.

Ergens heeft Marco best wel heel erg gelijk. Want waarom pas als er geen morgen meer komt? Waarom zou ik niet nu vertellen dat ik van je houd. Waarom zou ik niet op dit moment er voor gaan om wat moois te schrijven?

Vandaag wordt zo snel gister – laten we daarom vandaag een dag maken die er toe doet. Dus jij daar, achter je beeldscherm, tijd om even te stoppen met mijn onzin lezen, tijd om iemand te vertellen dat je van hem/haar houdt. Want oh, het doet pijn. Als morgen niet komt. En jij niet deed wat je wilde doen.

Liefs,
Rianne

Een gedachte over “Nooit meer een morgen

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s