Zo hoort het te zijn

Zo hoort kerk misschien wel te zijn, bedenk ik me terwijl de lange staken onkruid in mijn blote benen prikken. Mijn voet omklemt een wit bloemetje en ik kijk glimlachend om mij heen. Zo verschillend als we zijn, zijn we één vanmorgen. Rechts van me staat een stelletje te zingen, links liggen een paar kinderen op een kleed. Verder naar voren staan wat mensen met hun handen omhoog, terwijl een paar andere dames hun hoed op hebben. Maar eigenlijk weet ik niet eens of dat uit godsdienstige redenen of tegen de felle zon is. Zo hoort kerk te zijn. Samen met mensen om wie je geeft. Met naast me mijn gezin en dat van vrienden. Met als enige afleiding van de dienst de enorme sprinkhaan op het been van mijn buurman en de weerspiegeling van de zon op zijn telefoon terwijl ik probeer mee te lezen in zijn bijbelapp. Oh en dat prachtig mooie uitzicht op de strakblauwe lucht, het bijna net zo blauwe meer en de bergen die zich daartussen scherp aftekenen. Maar misschien is deze afleiding niet heel erg, die herinnert me vooral aan hoe prachtig en kunstig de schepping in elkaar zit. Zo hoort kerk te zijn.
Niemand die een probleem maakt van het geluidsboxje dat soms uitvalt. Of van het verkeerde vers dat we zingen. We maken ons niet druk over de kleding van de ander – ik vind het nog heel wat dat de dominee een lange broek aan heeft in deze hitte. Aan het eind van de dienst vertelt iemand van de organisatie hoe dankbaar ze zijn voor de hulp van willekeurige campinggasten bij het mede mogelijk maken van de dienst. Daarna zingen we ‘U zij de glorie’, in het Frans, als getuigenis aan de langslopende fransozen. Het lied weerklinkt over de bergen, naar het water. In alle eenvoud, in alle liefde, en in alle pracht. En zo hoort de kerk te zijn.

Liefs,
Rianne

Een gedachte over “Zo hoort het te zijn

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s