Boekreviews – Onverwacht

De heerlijk lange zomer vakantie loopt alweer tegen het einde aan. Net zoals vorig jaar heb ik weer heel wat boeken gelezen op vakantie. Tijd om weer een paar aanraders te delen!

Jodi Picoult, De Verhalenvertelster
Dit is zonder twijfel een van de beste boeken die ik ooit gelezen heb. Het boek vertelt het verhaal van Sage. Zij is een einzelgänger, met weinig vrienden en een nachtbaan in een bakkerij. Het liefst spreekt ze met zo weinig mogelijk mensen, behalve dan op de rouwverwerkingscursus, waar ze sinds het overlijden van haar moeder 3 jaar geleden naartoe gaat.
Op deze cursus ontmoet ze Josef, een man van in de 90 die op een dag aan haar bekend in de oorlog een SS’er te zijn geweest. En dan is er ook nog Sage’s Joodse oma Minka, die schrijfster wilde worden in haar jeugd. Haar verhalen over vampierachtige figuren blijken meer overeenkomsten met de werkelijkheid te hebben dan op het eerste gezicht te zien is. En is slecht dan nog wel slecht, of heeft zelfs het meest gruwelijke monster een goede kant? De verhaallijnen worden gekoppeld door Leo, de nazi-jager.

Ondanks de verschillende verhaallijnen blijft het boek goed te volgen. De personages grijpen je aan en nemen je mee, naar de verschrikkingen van de oorlog, de fantasiewereld van Minka en naar het leven van een vrouw zonder ook maar enig zelfbeeld. Een boek vol pijn, mytische figuren, wonderen en liefde. Echt een boek wat je niet meer weg kunt leggen. Niet voor je het onverwachte einde in je op hebt genomen en met een zucht het boek dicht kunt slaan.

Nicholas Sparks, The Best Of Me
Deze schrijver is natuurlijk erg bekend van films als The notebook of Dear John. Die films zijn gebaseerd op boeken. Ook dit boek heeft een verfilming, die ga ik van de week nog maar eens kijken ;-). Van het boek heb ik in ieder geval erg genoten. Het eerste stuk was even inkomen, andere taal, hoofdpersoon leren kennen etc. Maar toen ik er eenmaal in zat, was het een prachtig verhaal. In dit boek maak je kennis met Dawson. Zijn familie zit hem niet helemaal mee: ze staan bekend als dieven, agressievelingen, zelfs als moordenaars. In zijn High School tijd wordt Dawson verliefd op Amanda. Haar familie is nogal het tegenovergestelde. Hun relatie kan dan ook niet staande houden, en ze verliezen elkaar uit het oog. Amanda trouwt en krijgt kinderen, Dawson leeft een eenzaam leven en werkt veel. Na 25 jaar overlijdt Tuck, een oude vriend van hen beide. Bij zijn begrafenis komen de twee oude geliefde elkaar weer tegen. Maar hoe moet je met elkaar omgaan na zo’n periode en zoveel veranderingen?
Een pijnlijk liefdesverhaal met een hartverscheurend en onverwacht einde.

Liefs,
Rianne

 

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s