Boekreview – Hoofd in de wolken

De heerlijk lange zomer vakantie loopt alweer tegen het einde aan. Net zoals vorig jaar heb ik weer heel wat boeken gelezen op vakantie. Tijd om weer een paar aanraders te delen!

20160814_122045Ze merkte amper dat de zon langzaam achter de bergen verdween. De roze gloed over de scherpe, zwarte bergen en het kleine maansikkeltje erboven waren schitterend. Ze zag het niet. De zingende krekels hoorde ze niet, haar moeder die vroeg of ze het niet koud kreeg evenmin. Verstopt was ze, ondergedoken in de woorden voor haar. Haar bril stond op haar neus, en toch hield ze het boek vlakbij, om maar geen woord te missen. De zon was gister ondergegaan en zou dat zeer waarschijnlijk morgen weer doen. Dan zou ze weer kijken. Maar nu? De spannende achtervolgingsscène uit het boek danste voor haar ogen en de geweerschoten weerklonken in haar oren in plaats van de krekels. Samen met haar hoofdpersoon lag ze voorovergebogen op het paard, verborgen in de struiken en uiteindelijk veilig in de armen van haar held.

Een diepe zucht en de aankondiging van de epiloog haalde haar weer terug naar de echte wereld. Ze zat rechtop in de ligstoel en besefte hoe koud haar benen waren. Haar hart zuchtte zachtjes, haar spieren ontspanden en haar ogen knipperden even. Ze was vergeten hoe heerlijk het was om zich zo mee te laten slepen door zinnen en totaal verdwenen te zijn in het verhaal. En ineens was de zon gezonken achter de bergen,  bleef alleen dat maansikkeltje nog over. Dromerig keek ze er naar, benieuwd waar het verhaal van haar eigen leven haar zou brengen.

Karen Witemeyer, Hoofd in de Wolken
Adelaide is een hopeloos romantische jongedame, op zoek naar haar eigen romanheld. Als ze denkt een man te hebben gevonden die toch wel dicht in de buurt van die held komt, neemt ze ontslag om hem achterna te reizen. Dit loopt op een vernedering uit. Teleurgesteld gaat ze op zoek naar een nieuwe baan. Ze komt als gouvernante terecht op een afgelegen schapenboerderij in Texas. Hier werkt ze voor Gideon. Hij heeft zijn luxe leventje in Engeland achter gelaten om hier aan het werk te gaan. Hij had niet verwacht om daarbij van de ene op de andere dag vader te worden. De vijfjarige Isabella heeft sinds de dood van haar moeder niet meer gesproken. Adelaide lijkt daar doorheen te kunnen prikken, maar dan probeert de oom van het Isabella het meisje – en haar erfenis – op te eisen… Adelaide en Gideon moeten samenwerken om Isabella te beschermen.

Ik vond dit een heerlijk boek. Het is het typische romanverhaaltje, wat spanning en liefde, een beetje teleurstelling, een heleboel romantiek… het vrolijke, impulsieve karakter van Adelaide laat je keer op keer glimlachen. Het 411 bladzijde dikke boek had ik dan ook in mum van een tijd uit, een echte aanrader voor wie van zwijmelromannetjes houdt.

Liefs,
Rianne

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s