Kampeermens

Met dit heerlijke weer móét ik wel even throwbacken naar de zomervakantie…

Buiten liggen leek de meest logische oplossing. De ligstoel lag niet heel veel beter dan het lekke luchtbed, maar er was zuurstof en er snurkte tenministe niemand. Nadeel was het geluid van de wegrijdende auto’s en het nabije toiletgebouw. En het langzaam licht worden. Het was nog net geen 6 uur, maar slapen zou zeker niet meer lukken. Daar had ze zichzelf ondertussen al van overtuigd. Ze baalde dat ze geen boek had meegenomen, nu ging het een lange tijd worden tot de rest wakker werd. Ze was geen kampeer mens. Dat was bij deze weer bewezen.

Toen de kou na verloop van tijd onder de ligstoel begon door te kruipen en haar maag tekenen van trek begon te vertonen, besloot ze gok te wagen. Voorzichtig opende ze de deur van de caravan, haar wakker geworden moeder negerend. Alles maakt geluid als mensen slapen. Alles. Het krakende folie, het geritsel van dat lekke luchtbed als je erbovenop staat… ze zuchtte en probeerde zo stil mogelijk haar spullen bij elkaar te rapen. Even later klom ze met een pak koekjes, een extra deken en een boek weer terug in de stoel. De ochtendlucht was zacht, het aantal toiletgangers nam af, evenals het aantal auto’s. Dat geluid had plaats gemaakt voor het gefluit van een aantal vroege vogels. Haar voeten werden weer warm, haar buik weer gevuld en eigenlijk was ze helemaal niet zo moe.

Misschien was kamperen toch zo gek nog niet.

Liefs, Rianne

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s