Eeuwenoud & Gloednieuw

De Bijbel: het mag dan en eeuwenoud boek zijn, haar boodschap blijft gloednieuw. Wat ook gloednieuw is, is de website www.debijbel.nl !

blog-nbgsOp deze website is de Bijbel te lezen. Eerst moest je een account hebben om dit te doen, maar nu is de site toegankelijker gemaakt voor mensen zonder account. De Nieuwe Bijbelvertaling en de Bijbel in Gewone Taal zijn zo voor iedereen te lezen. Door het aan maken van een (plus)account, krijg je meer mogelijkheden.

Als je naar de website gaat, kun je meteen beginnen met lezen. Maar als je iets verder naar beneden scrolt, is er nog veel meer te vinden. Zo is er een Tekst van de Dag, kun je je Bijbelkennis testen en wordt er een handig linkje naar de Startergids vermeld. In deze gids worden vragen beantwoord om je een beetje wegwijs te maken op de site. Ook leuk: de adventskalender! Als je je hiervoor aanmeld, krijg je in de adventstijd elke dag een Bijbeltekst doorgestuurd.

Met een account is er nog veel meer te ontdekken. Zo kun je notities bijhouden en teksten markeren, zijn er extra vertalingen beschikbaar (Fries!) en kun je relevante achtergrondinformatie achter de teksten vinden. Door een plusaccount aan te maken, steun je niet alleen het Nederlands Bijbelgenootschap, maar krijg je ook nog eens nog meer extra’s. Je kunt nu teksten kopiëren van de site en krijgt toegang tot nog meer achtergrondinformatie en vertalingen, zoals bronteksten.

2016-11-14-2

De Bijbel is mijn grootste inspiratiebron als het gaat om teksten schrijven. Ik haal er onderwerpen uit om over te schrijven, zoek er liedjes bij, vergelijk vertalingen… door www.debijbel.nl is dit een stuk toegankelijker, ook voor de mensen die geen Bijbel op hun nachtkastje hebben liggen. En zeg nou zelf, om nou de hele Bijbel door te spitten op zoek naar een tekst over de liefde? De zoekknop biedt enorme uitkomst. Op de site en in het Boek zelf: er is nog zoveel te ontdekken. Ik ben nog lang niet uitgelezen, en jij?

Liefs,
Rianne

Deze blog is geschreven in samenwerking met het Nederlands Bijbelgenootschap

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s