Elektrische fiets?

fiets

Elektrische fietsen: die zijn voor oude mensen. Sorry mam. Het is nog niet zo lang geleden dat ik er zo over dacht. Ik bedoel, mijn jonge benen, die hebben toch geen extra ondersteuning nodig? Op een waaierige ochtend stapte ik weer veel te laat de deur uit. ‘Wil je mijn fiets?’ vroeg mijn moeder. ‘Neuh,’ antwoordde ik, ‘komt goed!’ Toen ik 20 kilometer later drijfnat van het zweet op school aankwam, begon ik mijn mening voorzichtig iets te herzien. Misschien was zo’n ding zo gek nog niet.

Achtbaan
De volgende ochtend stapte ik wederom niet op tijd naar buiten. ‘Wil je mijn fiets?’ vroeg mijn moeder. Voor het idee stribbelde ik nog even tegen, om vervolgens toch op het ‘oude-mensen-vervoersmiddel’ te stappen. Ik was direct verliefd. Met 25 kilometer per uur sjeesde ik door de straten. Zonder écht hard te trappen. Toen ik van een brug naar beneden reed, had ik zelfs even het gevoel dat ik in de achtbaan zat: geweldig. Een stuk minder moe arriveerde ik op school, en ik zag er al naar uit dat ik ’s middags op dezelfde manier naar huis kon.

Tegenwind
Die middag had ik tegenwind. En niet zo’n beetje ook. Zelfs met de boost-functie ging ik ‘maar’ 20 kilometer per uur. Vervelend. Terwijl ik doortrapte, begon zich in mijn hoofd een vergelijking te ontpoppen. In sommige opzichten is God net die elektrische fiets. Het leven gaat een stuk beter met Hem. Zonder leek het ook prima te gaan, maar nu ik Hem eenmaal ken wil ik, net zoals bij die fiets, niet meer zonder. Dan zou ik echt geen 20 hebben kunnen rijden! Met een blik naar het batterijtje op mijn scherm, vergeleek ik verder. De batterij liep langzaam leeg. In deze wind zelfs sneller dan normaal. Thuis zou ik echt even op moeten laden. Ook mijn leven met God kan niet zonder oplaadmomenten. Niet zonder contact maken met Hem.

Gelukkig
De volgende ochtend zat ik weer op de fiets. Een gewone dit keer. Kapotte oplader. Gelukkig is God geen elektrische fiets, bedacht ik me. Dat ding trapt namelijk behoorlijk zwaar als je even niet hebt opgeladen. God is zoveel meer dan het fietsmotortje. Maar in de tegenwind van ons leven geeft Hij zeker weten die extra kracht om door te trappen.

Fijne fietstocht!

Liefs,
Rianne

Bron foto

7 gedachtes over “Elektrische fiets?

  1. Wat een mooi stuk heb je weer geschreven en wat een vergelijkingen kun jij maken. Het is net als appels en peren vergelijken en dan overeenkomsten zien ook. Doe het je niet na, Xoxo

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s