Advent 1 – opruimen

Vandaag is het de eerste adventszondag, één van de vier kaarsjes mag aan, en de kerststallen en kerstcd’s kunnen wel weer ongeveer uit de kast gehaald worden. (Of toch nog even wachten tot na Sinterklaas…?) In ieder geval leek het me een mooie tijd om wat extra blogjes uit de kast te halen. De zondagen tot kerst hebben dus wat extra leesvoer, met een Bijbeltekst en een liedje!

‘Ruim je nog even op? We krijgen bezoek!’ het zijn woorden die mijn moeder ontelbare keren tegen mij heeft gezegd. Ook al ging dat bezoek lang niet altijd naar mijn kamer. Dat vond de wat kleinere Rianne vaak maar niks. Pff, dat opruimen, waarom zou je? Toch was het vaak even nodig. Ik kon namelijk best een bende van mijn kamer maken. Nog steeds wel.

Tegenwoordig ruim ik mijn kamer wat vaker uit mezelf op. Als er bezoek komt bijvoorbeeld. Altijd opgeruimd? Nee, dat niet. Maar stukken beter gaat het wel (toch mam…?). En zoals ik moest leren om mijn kamer op te ruimen, zo moest ik ook leren om vanbinnen op te ruimen. In mijn hart. Want er komt bezoek! De Koning komt, die Ene met de hoofdletter K.

Als ik rondkijk, hier in mijn kamer, dan zie ik genoeg troep die echt opgeruimd moet worden als er bezoek komt. Verborgen in een kast, verstopt onder mijn bed, als ze het maar niet zien.  Vanbinnen werkt dat even anders. Die Koning mag dat best zien. Hij helpt zelfs opruimen, zoals mijn moeder dat ‘vroeger’ ook wel eens deed. Vuilniszakken vol gaan de deur van mijn hart uit.

Dat is wel eens lastig, afscheid nemen van de geordende bende. Maar Zijn orde is een stuk beter en blinkend schoon is een stuk mooier dan al dat stof. Altijd opgeruimd? Nee, dat niet. Stof blijft terugkomen, je blijft bezig. Maar dat is het zeker waard, om Hem een mooie woonplaats te geven.

1 Korintiërs 3:16
“Weet u niet dat u een tempel van God bent en dat de Geest van God in uw midden woont?”

Liefs,
Rianne

2 gedachtes over “Advent 1 – opruimen

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s