Advent 2 – Vol verwachting

Vandaag is het alweer de tweede adventszondag. Twee brandende kaarsjes verlichten de dag voor Pakjesavond. En, klopt ons hart al vol verwachting?

De hele dag was Sem al net iets te energiek. Hij rende door het huis, keek nog eens of zijn surprise echt af was, en riep om de haverklap zijn moeder. ‘Maaaam? Komen ze al bijna?’.  Moeder zuchtte. Het was pas halverwege de middag. Ze wist dat hij echt niet meer zou stoppen met stuiteren voor hij al zijn cadeautjes ontvangen had. Dat ging nog een lange avond worden. Toch kon ze ook wel glimlachen om haar kleine mannetje. Ze zag al helemaal voor zich hoe zijn ogen zouden gaan glimmen bij het zien van de zak met cadeautjes en de stapel surprises. Hoe zijn stemmetje zich bij die van zijn neefjes en nichtjes zou voegen, keihard sinterklaas liedjes zingend. En hoe hij dan aan het einde van de avond tegen de kachel zou fluisteren: ‘Dankuwel sint, u bent lief.’ Haar eigen hart begon onbewust ook sneller te kloppen. Sem straalde, zijn enthousiasme was aanstekelijk. Zijn hart was vol verwachting.

Zoals Sems hart vol verwachting klopt, zo mag ook dat van jou kloppen. En dan hoef je niet eens elke dag energiek rondjes te rennen of surprises te maken. Maar een ontmoeting met God, man, daar mag een mens zeker naar uitkijken! ‘Is het al zo ver? Is Hij er al?’ Surprise! Hij komt. Sterker nog, Hij is er al. Nu het Sinterklaas feest weer bijna afgelopen is, gaan we al vooruit blikken op kerst. Dan vieren we dat God Zijn eigen Zoon naar de wereld stuurde, om ons te redden. Door die reddingsactie kunnen wij God nu ontmoeten, elke dag opnieuw. Van die ontmoetingen gaat een mens stralen. Dat enthousiasme is aanstekelijk.

Vol verwachting klopt ons hart. Ik fluister het vanavond in het donker: ‘Dank U wel God, U bent liefde.’

“Moge de Heer uw wil en verlangen richten op de liefde voor God en de standvastige trouw aan Christus.” – 2 Tessalonicenzen 3:5

Liefs,
Rianne

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s