Advent 3 – Zelf doen

Een kerstboom klaar om opgetuigd te worden, kerstkoekjes in de kast (en in mijn buik), een kerst-cd als achtergrond muziek…  En drie brandende kaarsjes, de derde adventsweek is aangebroken.

‘Ik miste het liedje vorige week…’ Om een opnieuw teleurgestelde Ilse te voorkomen, eerst maar eens een liedje:

Ik probeer best wel vaak om op water te lopen. Niet letterlijk hoor, maar ik stap nogal eens uit de boot. Kan mijn eigen boontjes wel doppen. Ik heb niet altijd iemand nodig die mij vertelt wat het beste is, nee, ik kan mijn eigen route wel uitstippelen.

Bwam, plens koud water in mijn gezicht.

Het eerste stuk van bovenstaand lied grijpt terug op Petrus, een van de discipelen van Jezus. We kunnen dit verhaal lezen in Mattheüs 14:23-33 .
Petrus is een van mijn favoriete personages in de Bijbel.  Dit verhaal beschrijft ook zo heerlijk hoe menselijk hij is. Impulsief stapt hij uit de boot, zo op het water. Hij vertrouwt op Jezus, en kan op water lopen. En dan, ineens, daar midden op die woeste zee, dan hoort hij de wind. Hij loopt niet meer op Jezus’ kracht. Hij zinkt. Bwam, plens koud water in zijn gezicht.  ‘Heer, red me!’, roept hij uit. En Jezus redt.
Petrus kan het niet zelf. Maar Jezus wel. Als Petrus op Jezus vertrouwt, dan kan hij op water lopen. Als hij op Jezus bouwt, dan kan hij wonderen doen. Als Petrus met Jezus wandelt, dan is hij als de rots waar hij naar vernoemd is.

Zolang ik het zelf probeer, zal er een moment komen waarop ik genadeloos wegzink in de kolkende zee. Zolang ik mijn eigen route bedenk, weet ik zeker dat ik zal verdwalen. (Voor de mensen die mij een beetje kennen, met mijn richtingsgevoel is dat niet zo moeilijk…).

Maar weet je, Jezus is niet voor niks naar deze wereld gekomen. Hij kwam om richting te geven, om sterk te maken. Om op water te laten lopen.

Cause when I’m weak, You make me strong
When I’m blind, You shine Your light on me
Cause I’ll never get by living on my own ability
How refreshing to know You don’t need me
How amazing to find that you want me
So I’ll stand on Your truth, and I’ll fight with Your strength
Until You bring the victory, by the power of Christ in me

Liefs,
Rianne

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s