Rosa was stil

De takjes kraakten onder hun voeten terwijl ze door het bos liepen. Rosa was stil. Te stil. Mees werd er zenuwachtig van. Rosa was niet zo vaak stil. Ze sjokten nu al ongeveer een jaar lang elke dinsdagmiddag door het bos. Dan vertelde hij over zijn studie, en zij over haar vriend. Dan klaagden ze over hun ouders, of haalden ze herinneringen op. Hoeveel chaos er die week ook was geweest, hoe boos Rosa ook was omdat hij de badkamer weer te lang bezet hield. Hoe boos hij ook op haar was, omdat ze zijn sokken weer eens had gejat, op dinsdagmiddag was alles goed. Ze hadden de lente zien overgaan in de zomer, de zoete zomer in vallende blaadjes, en die kleurige herfst in bevroren takken. Nu rook het bos alweer naar lente. En al die seizoenen had Rosa gepraat. Nog nooit hadden ze zo stil naast elkaar over de bekende paadjes gelopen. ‘Roos?’ de stem van Mees sloeg over, hij schraapte zijn keel en begon opnieuw, ‘Roos? Is er iets?’ Rosa pakte zijn arm vast. ‘Niks,’ zuchtte ze, ‘niks, ik ben gewoon gelukkig met alles. Kijk dan hoe mooi die bomen, hoe blauw de lucht. Kijk hoeveel mooie verhalen we hebben.’ Ze zuchtte opnieuw. ‘Zó mooi!’
De takjes kraakten onder hun voeten terwijl ze doorliepen. Rosa was stil. Mees lachte. Rosa was niet zo vaak stil.
Eigenlijk best lekker dat ze even haar mond hield.

Liefs,
Rianne

Een gedachte over “Rosa was stil

Wat vind je ervan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s